Hlavní obsah

Sláva asistentovi, piluje ničivou zbraň. Priske chválí také mentální sílu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaný a senzační výsledek. Ďolíček je pro fotbalovou Spartu historicky horkou půdou, často tady ztrácí body. Tentokrát však Bohemians porazila vysoko 6:2. Klokani přitom hned po přestávce srovnali na 1:1, hosté však brzy dvěma slepenými zásahy rozhodli. „Vyrovnávací branka nás nerozhodila, naopak hráče nakopla k úžasnému výkonu,“ pochvaluje si trenér Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Další využitá standardka! Tomáš Čvančara ze Sparty Praha přeskakuje brankáře Bohemians Martina Jedličku a dává gól během derby v Ďolíčku.

Článek
Fotogalerie

Letenští drží ztrátu sedmi bodů na vedoucí Slavii a šesti na druhou Plzeň. A bilancují svůj nejlepší výkon po zimní přestávce.

„Určitě to byl náš nejlepší soutěžní zápas letošního roku. Již v zápase s Boleslaví jsme měli dobré okamžiky a nastříleli hodně branek. Jsem si ale vědom, že za výkon jsme byli kritizováni," srovnává trenér Brian Priske.

V Ďolíčku přišlo výrazné zlepšení. „Musím kluky hlavně pochválit za jejich mentální sílu, za to, jak derby ustáli. Nikoliv individuální či taktická kvalita, ale právě určitá mentální odolnost nám v minulosti chyběla," poukazuje dánský kouč.

Ničivou zbraní Sparty byly především standardní situace.

„Hráči je pečlivě nacvičují s asistentem Lubošem Loučkou, který si za to zaslouží velké uznání. Je to o to důležitější, když si uvědomíte, že Bohemians za celou sezonu neinkasovali ze standardky a teď z nich dostali tři branky," děkuje trenér kolegovi.

Klokani přitom v prvních dvou jarních kolech získali plný počet bodů a ani jednou neinkasovali. Teď doma utržili hned šest branek.

„A byly to pěkné góly. Jsem hlavně rád za naše ofenzivní hráče, kteří se prosadili. Mám radost z Kuchty, který prolomil svou střeleckou smůlu. Haraslín dal krásný gól a dlouhodobě potvrzuje svoji skvělou formou. Pochvalu musím vyseknout i Čvančarovi," cení si Priske, že všichni tři útočníci základní sestavy skórovali.

Přidal se k nim i bulharský náhradník. „Minčev také ukázal svoji sílu, přestože mohl být naštvaný, že po dvou gólech v minulém kole nedostal šanci v základu. Opět vlétl do zápasu a prosadil se z lavičky."

Hned dva góly vstřelil kapitán Krejčí mladší. Má tak bilanci pět zápasů v ligové sezoně, pět vstřelených branek. Ze středu zálohy se přitom stáhl na stopera.

„Láďa je univerzál. Zvládá hrát jak klasického stopera, tak krajního stopera a také záložníka. Na všech zmíněných pozicích je navíc schopný předvádět výborné výkony," chválí kouč.

„Jsem s ním moc spokojený. Má skvělou mentalitu, cítím z něj zodpovědnost za celý tým a jeho výkon, také proto zaslouženě nosí kapitánskou pásku," zdůrazňuje Priske.

Reklama

Související témata: