Hlavní obsah

Slavia má bojovníky i válečníky, věří před derby S bývalá opora z Edenu. U cizinců vidí výhodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejslavnější český fotbalový zápas? Pražské derby „S". O tom nepochybuje žádný fanoušek. Jenže, jak je to ve chvíli, když vybíhá k nejslavnějšímu duelu cizinec? Dokážou hvězdy ze zahraničí vnímat důležitost utkání? Ve Slavii se třeba stalo, že byli Češi v sestavě menšinou... „Někdy je lepší, že cizinec má odstup a nepohltí ho emoce. Je ale také třeba, aby tomu dal někdo váhu. Ideální je to propojit," míní bývalý obránce Slavie David Hovorka v pořadu Přímák.

Je jednodušší jít do derby jako cizinec? Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Pohled na kádr Slavie dává tušit, že je skoro bezpodmínečně nutné, že pošle na trávník trenér Jindřich Trpišovský pořádnou zahraniční injekci. Hovorka přiznává, že když je hráčů z ciziny v sestavě moc, může to pak navenek působit, že chybí náboj. Bývalý stoper sešívaných ale nepochybuje o tom, že to tým z Edenu na Letné odjezdí naplno, ať vyběhne kdokoliv. „Myslím, že máme v týmu válečníky a bojovníky, ale musí prodat ten výkon v daném momentu," tvrdí bývalý stoper.

Naráží na to, že se Slaviii přes nespornou fotbalovou kvalitu na hřištích soupeřů v poslední době nedaří vítězit. |Sám se na vyhrocené a vyhecované zápasy vždycky těšil. „Buď se jako hráč sesypete, nebo si to chcete užít," tvrdí někdejší opora týmu z Edenu, která ale během kariéry hrála i na Letné.

Jak bude David Hovorka prožívat derby pražských „S“?Video: Sport.cz

Náboj bude mít derby „S" vždycky, i kdyby jeden z týmů tabulku vedl a druhý ji uzavíral. „Uvidíme, jak se Sparta s pozici favorita popasuje. Věřím, že to kluky ve Slavii nakopne," naznačuje, že věří v úspěch červenobílých, i když aktuální forma mluví pro Spartu, která vede tabulku o dva body.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.