Hlavní obsah

Slavia má největší šanci na titul, Plzeň je pod tlakem, soudí Tiéhi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už se těší na premiéru ve druhé nejvyšší soutěži v dresu Wiganu, kam Christ Tiéhi odešel hostovat do konce sezony z Liberce. Krátce po svém návratu ze zápůjčky ve Slavii. Debut v novém klubu si může odbýt v sobotu proti Lutonu Town. „Je to pro mě velká výzva, jsem připraven vydat ze sebe to nejlepší,“ slibuje Tiéhi a ještě se mimo jiné svým tipem vrátí v povídání k české lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Christ Tiéhi ze Slavie v zápase proti Dukle

Článek

Nabídka ze druhé anglické ligy převážila zájem z Belgie. „Je pravda, že jsem z Belgie dostal nabídku, ale toužím si zahrát v Premier League, takže bylo lepší jít sem, může to být další krok za mým snem," vysvětluje pro Sport.cz Tiéhi. V úterý ještě v nominaci na zápas FA Cupu s Lutonem Town chyběl, Wigan prohrál 1:2.

V novém působišti se potká se svým krajanem z Pobřeží slonoviny, neboť momentálně poslední tým Championship má v soutěži udržet Kolo Touré. „Osobně jsem se s ním neznal, ale pochopitelně je pro mě i celou zemi legendou. Byl i mým fotbalovým vzorem, takže doufám, že se pod ním budu ještě zlepšovat," povídá s tím, že kouč si ho sám vybral. „Sledoval mě v Liberci i ve Slavii a řekl, že bych se mu hodil. Je nejlepší, když vás chce trenér," doplnil 24letý rodák z Paříže s kořeny v Pobřeží slonoviny.

Na jaře loňského roku se zviditelnil v Liberci, kam zamířil z druholigové Opavy. A na podzim zase na evropské scéně v dresu Slavie, kde od Nisy hostoval. Sešívaní na něj mohli uplatnit opci na přestup. Spekuluje se o částce 25 milionů korun, možnosti však nevyužili.

„Zklamaný nejsem, vím, že jsem tam nehrál špatně. Slavia mě podle mě prostě jen nepotřebovala. Myslím, že mě minulé léto vzali, protože by to mohla být chyba, kdybych odešel někam jinam," přemítá.

„Ale musím Slavii jen poděkovat, protože díky ní jsem se zviditelnil v Evropě. Stejně tak i Liberci, který beru jako druhý domov. Díky těmto dvěma klubům jsem nyní v Anglii," konstatuje defenzivní záložník, jenž na Ostrovech opět jen hostuje, ale znovu má ve smlouvě zakotvenou opcí na přestup. „Když ji neuplatní, tak se vrátím do Liberce. V budoucnu se může stát cokoliv," poznamenává.

A kdo podle něj získá v Česku titul? „Přál bych to i Liberci, ale největší šanci má podle mě Slavia. Sice je druhá, ale Plzeň bude pod tlakem," uzavírá.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.