Hlavní obsah

Tiéhi opět opouští Liberec. Míří do Anglie za svým slavným krajanem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat Crista Tiéhiho do Liberce z hostování ve Slavii byl opravdu jepičí. Defenzivní záložník již ani nezamíří se Slovanem na herní soustředění na Maltu, naopak odletěl opačným směrem. V Anglii by měl absolvovat zdravotní prohlídku ve Wiganu Athletic FC.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Christ Tiéhi a Ivan Schranz oslavují gól na 1:0

Článek

Ve hře je přestup či znovu hostování. Smlouvu se Slovanem má ještě na sezonu a půl. „Ve fotbale nikdy nevíte. Mluvil jsem s koučem a uvidíme, jestli k nějakému přestupu dojde," prohlásil pro Sport.cz ještě v pátek rodák z Paříže s kořeny v Pobřeží slonoviny. Aktuálně poslední tým druhé anglické ligy trénuje bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny a hráč Arsenalu, Manchesteru City či Liverpoolu Kolo Touré.

Na Ostrovech již působí jeho mladší bratr Jean-Pierre Tiéhi, který momentálně hraje ve druhé skotské lize za Hamilton Academical.

O čtyři roky starší sourozenec hostoval na podzim ve Slavii. Sešívaní měli na defenzivního záložníka opci na přestup, tu však nevyužili. Spekuluje se, že sáhnout by museli pro částku ve výši jdnoho milionu euro. „Co jsem viděl, ve Slavii byl i platným hráčem, ale vzhledem k ekonomickým podmínkám si Slavia asi vyhodnotila, že momentálně pro ni není prioritou. Na tenhle post hráče má a chtějí spíš útočné hráče, proto nejspíš opci na Tiéhiho neuplatnili," poznamenal liberecký kouč Luboš Kozel.

Pro Tiéhiho šlo o částečné zklamání. „Na jednu stranu jsem zklamaný samozřejmě byl, protože Slavia je pro mě jeden z největších týmů v Česku a velký tým v Evropě. Ani si nemyslím, že bych ve Slavii hrál nějak špatně. Udělal jsem maximum. Šlo prostě o rozhodnutí klubu, které s mými výkony nesouviselo. Na druhou stranu však zklamaný ani být nemůžu, protože tohle se ve fotbale běžně stává," přiznal. Teď však má šanci ukázat se v Anglii.

Reklama