Hlavní obsah

Slavia musí do izolace. Ve Zlíně nenastoupí, osud dalších utkání mistra určí sobotní testy

Praha

Fotbalová Slavia je v izolaci. U většího počtu hráčů úřadujícího českého šampiona a lídra nejvyšší soutěže byly pozitivní výsledky testování na covid-19. Hygienická stanice hlavního města Prahy v pondělí rozhodla o izolaci nakažených členů prvního týmu Slavie a preventivní karanténě ostatních členů mužstva. Slavia tak nenastoupí ve středu k utkání ve Zlíně.

Foto: Ina Fassbender, ČTK/AP

Slávisté Jan Bořil (vpravo) a Ondřej Kolář v utkání v Leverkusenu.

Článek

Členové prvního týmu Slavie podstoupili testy už v pondělí, kdy bylo údajně deset hráčů pozitivních. „Klub se snažil zvrátit rozhodnutí Hygienické stanice hlavního města Prahy úterním přetestováním celého A-týmu i klubových zaměstnanců, nicméně i úterní kontrolní odběry potvrdily stejné výsledky jako v pondělí," stojí v oficiálním prohlášení Slavie.

Všichni s pozitivním výsledkem nastoupili do izolace, ostatní členy prvního týmu čeká pětidenní karanténa a sobotní kontrolní testy. „Po nich Hygienická stanice hlavního města Prahy rozhodne o dalším postupu, a hlavně osudu nedělního duelu s Bohemians a středečního zápasu v Plzni. Klub udělá maximum pro to, aby poslední dva ligové zápasy roku 2020 mohl odehrát," ujistil tiskový mluvčí SK Slavia Praha Michal Býček.

„Tak masivní nákaza během jednoho testování je pro všechny v klubu velkým překvapením obzvlášť v situaci, že nikdo z nakažených nemá žádné příznaky onemocnění. V minulém týdnu první tým absolvoval tři PCR testy, poslední v pátek ve večerních hodinách. Všechny s negativním výsledkem. Klub dodržuje nařízení, v řadě věcí má i přísnější klubový protokol," uvedla Slavia v prohlášení.

Problémy s koronavirem má i Opava, kterou ve středu čeká bitva v Liberci. Pro trenéra hostujícího klubu Radoslava Kováče půjde o pikantní bitvu, neboť pod Ještědem prožil část kariéry. Jenže ze současného kádru bude postrádat devět hráčů obvyklé základní sestavy. Nicméně krajská hygienická stanice mužstvo do karantény neposlala, a tak Slezané musí v Liberci nastoupit.

Reklama

Související témata: