Hlavní obsah

Slavia našla stopera v Norsku. Z Lilleströmu má přijít nigerijský obránce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Slavia hledala posilu do středu obrany na severu Evropy, našla ji a nyní se zdá, že vše směřuje k přestupu. Kádr českého vicemistra by měl rozšířit dvaadvacetiletý nigerijský stoper Igoh Ogbu z Lilleströmu. Podle norských médií, například stanice TV 2, by za něj sešívaní měli zaplatit okolo 20 milionů norských korun (45 milionů českých korun).

Foto: Profimedia.cz

Igoh Ogbu z Lilleströmu by se mohl stát další posilou pražské Slavie

Článek

Kluby by měly být už dohodnuty a Ogbu už měl dostat zelenou, že může vyrazit do Prahy na zdravotní prohlídku. Ta by měla být poslední překážkou k dokončení přestupu.

Ogbu působí v Lilleströmu dva roky, v lednu 2021 do něj přestoupil ze Sogndalu. V uplynulé sezoně norské ligy, která se hraje systémem jaro - podzim, nastoupil do osmadvaceti zápasů a vstřelil tři branky.

Stopeři Slavie nebyli na podzim příliš přesvědčiví, proto trenérský štáb hlavního kouče Jindřicha Trpišovského usiloval o dalšího středního obránce. V Norsku už hráče na tuhle pozici hledala, v minulosti se pokoušela z Molde získat Sheriffa Sinyana, ale neuspěla. Je však možné, že i jeho má pořád na radaru.

Zajímavé je, že v Lilleströmu před červenobílými zalovila i Sparta, která odtamtud nedávno přivedla finského záložníka Kaana Kairinena.

Sešívaní v zimní pauze zatím přivedli záložníka Petra Hronka z Bohemians a krajního beka či záložníka Davida Pecha z Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: