Hlavní obsah

Zaujal, ve Slavii však skončil. Jsem i nejsem zklamaný, přiznal Tiéhi. Návrat do Liberce může být jepičí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po půlročním hostování ve Slavii se vrátil zpět do Liberce, jenže je velmi pravděpodobné, že defenzivní záložník Christ Tiéhi změní v lednu dres ještě jednou. Svými výkony v Edenu zaujal a je v hledáčku klubů ze zahraničí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Christ Tiéhi ze Slavie v zápase proti Dukle

Článek

Jak Tiéhi vnímá svou aktuální situaci? „Ve fotbale nikdy nevíte. Mluvil jsem s koučem a uvidíme, jestli k nějakému přestupu dojde. Ale abych byl upřímný, chci se teď soustředit na práci v Liberci, abych byl co nejvíce připravený na sezonu," řekl rodák z Paříže s kořeny v Pobřeží slonoviny, který na podzim hostoval v týmu Jindřicha Trpišovského jako reciproční součást zápůjčky Van Burena a Talovjerova na severu. V červenobílém dresu odehrál napříč soutěžemi celkem 26 utkání, vstřelil dva góly a na jeden nahrál.

„Tiéhi byl v Liberci skvělý defenzivně. Následně přišel do Slavie a stal se druhým nejprogresivnějším defenzivním záložníkem v Konferenční lize a třetím nejlepším střeďákem na míči v české lize," uvedl na jeho adresu na Twitteru Jakub Dobiáš, šéf společnosti 11Hacks zabývající se datovou analytikou. Přesto Slavia opci na přestup 24letého hráče nevyužila.

„Co jsem viděl, ve Slavii byl i platným hráčem, ale vzhledem k ekonomickým podmínkám si Slavia asi vyhodnotila, že momentálně pro ni není prioritou. Na tenhle post hráče má a chtějí spíš útočné hráče, proto nejspíš opci na Tiéhiho neuplatnili," napověděl liberecký kouč Luboš Kozel. Na jeho post má Slavie dostatek alternativ.

Pocítil Tiéhi zklamání? „Ano i ne. Na jednu stranu samozřejmě ano, protože Slavia je pro mě jeden z největších týmů v Česku a velký tým v Evropě. Ani si nemyslím, že bych ve Slavii hrál nějak špatně. Udělal jsem maximum. Šlo prostě o rozhodnutí klubu, které s mými výkony nesouviselo. Na druhou stranu však zklamaný ani být nemůžu, protože tohle se ve fotbale běžně stává," řekl diplomaticky hráč, jenž se k Libereckým připojil ve středu třetí den přípravy. „Rád jsem znovu potkal bývalé spoluhráče, trenéra a všechny lidi v klubu. Je pro mě dobré vrátit se do známého prostředí v Liberci a zase tady trénovat. Těším se na to," pověděl Tiéhi.

„Když byl u nás, byl samozřejmě velice platným hráčem, momentálně na jeho post nějaké hráče máme," poznamenal Kozel. Ve středu zálohy se na podzim v Liberci napevno usadil Lukáš Červ, který byl vůbec nejvytíženějším fotbalistou Slovanu v první polovině sezony. „Bude větší konkurence, bude nás víc, ale musím podávat takové výkony, abych se udržel v základu," poznamenal Červ. Jenže je otázkou, jak dlouho si konkurovat budou. „Uvidíme, jestli někam nepůjde. Stát se to může, protože nějaké jméno si udělal," uzavřel liberecký kouč. V pondělí by měl Tiéhi zamířit na herní soustředění na Maltě, jenže ve fotbale se věci někdy mění rychle.

Reklama