Hlavní obsah

Slavia představila nové dresy. Symbol? Dřevo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Symbolika dřeva se odráží v dresech fotbalové Slavie na novou sezonu, které klub z Edenu oficiálně představil před nedělní generálkou s německým Dynamem Drážďany. Domácí sada od firmy Puma je v tradičně červenobílá, venkovní v zelené (mentolové). „Jsem nadšený, líbí se mi. Mám vždycky rád, když je na nich zachycen nějaký detail. Jen doufám, že nebudeme dřeváci a že do Edenu vrátíme titul,“ usmál se na pódiu před fanoušky útočník sešívaných Stanislav Tecl.

Slavia představuje dresy pro novou sezonuVideo: PUMA

 
Článek

Slavia oficiálně ukázala nové dresy v neděli pět minut po dvanácté. Udělala velkou akci pro své příznivce. „Prodej nových dresů začal symbolicky v neděli ve 12:06. Uvědomujeme si, že se vše nepodařilo úplně dokonale dle našich představ. Ale nic to nezměnilo na našem záměru dresy představit dle naší původní ambice. Pro fanoušky Slavie. Ve fanshopu i ve zvláštních prodejních místech v domácí i hostující fanzóně," uvedl pro klubový web slávistický předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. Odkazoval na to, že předminulý týden unikly fotografie dresů na sociální sítě, navíc se předčasně objevily i v jednom pražském obchodě.

Jak vznikaly? Ve výrobním procesu posloužily mimo jiné dřevěné desky, které byly použity při tvorbě podhledu nového Edenu. Do replik byla zasazená hvězda z javoru zasazeného v roce 1892, tedy v roce, kdy byla založena Slavia.

Na dřevo jako na hlavní motiv se sešívaní zaměřili proto, že v roce 2023 uplynulo patnáct let od otevření nového stadionu v Edenu a na podzim od prvního zápasu ve starém Edenu, který byl dřevěnou tribunou proslulý.

Foto: SK Slavia Praha

Slavia představila nové dresy na sezonu 2023/2024.

„Dresy tentokrát vznikly v unikátním slávistickém designu reflektujícím historii klubu. Slavia je pro nás důležitý partner, proto stojí v globálním programu designu dresů na nejvyšší úrovni vedle dalších top světových klubů jako Manchester City, AC Milán nebo Borussia Dortmund. Věříme, že špičková kvalita a unikátní design nových dresů přinese týmu v nadcházející sezoně štěstí a oslaví tak 15leté výročí nového stadionu, které formou dřevěné textury zobrazují právě tyto dresy," podotkl Jan Sochor, generální ředitel Puma pro střední a východní Evropu.

Reklama

Související témata: