Hlavní obsah

Slavia přišla o kapitána, Holeš se zranil při rozcvičce! Konferenční ligu stěží stihne, řekl Trpišovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marodka fotbalové Slavie se v neděli rozšířila o kapitána. Univerzál Tomáš Holeš sice figuroval v základní sestavě pro ligový duel s Českými Budějovicemi, odkulhal však z předzápasové rozcvičky. Místo něj kouč Trpišovský proti Dynamu nasadil stopera Kačarabu. Pražané zvítězili vysoko 6:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují gól na 3:0

Článek

„Zvrtla se mu noha, když se snažil změnit směr. Píchlo ho v místě mezi achilovkou a kotníkem, otok ale nemá. V pondělí ráno podstoupí magnetickou rezonanci, po ní budeme chytřejší. Ale nejspíš je jeho start v nadcházejícím zápase vyloučený," uvedl trenér Jindřich Trpišovský.

S vysokou pravděpodobností tak bude Holeš chybět Slavii ve čtvrtečním domácím utkání Konferenční ligy proti kosovskému Balkani. A dost možná i v nedělním ligovém šlágru v Plzni. „Uvidíme. Těžko teď odhadovat," pravil Trpišovský.

V nominaci na zápas s Dynamem nebyl vůbec záložník Ševčík, který má virózu. Přidal se tak k dlouhodobě zraněným Bořilovi a Hovorkovi a ke čtveřici Traoré, Kolář, Santos, Sor, kteří jsou taktéž už nějaký čas mimo hru. Buď z důvodu nemoci nebo zranění.

„Máme nyní v týmu virózu, což ovlivňuje složení mužstva. Jde o třídenní nemoc, má rychlý nástup. Je tedy loterie, jak bude nalomený hráč vypadat fyzicky. Někteří kluci jsou nadále zranění. Vrátil se ale naopak Oscar, brzy by mohl naskočit do zápasu i Sor," dodal Trpišovský.

Reklama