Hlavní obsah

Tecl útočí na rekord, to Slavia už ho překonala! Věřím, že maximum dám, řekl útočník po demolici Dynama

Pálí o sto šest. Doposud dal Stanislav Tecl za sezonu v lize nejvíc 12 gólů, nyní má po osmi kolech na kontě osm branek. V neděli přispěl dvěma k demolici Českých Budějovic (6:1). „Zápas se hodnotí dobře. Dobře jsme do něj vstoupili, dostali jsem soupeře pod velký tlak. Můžeme být spokojeni," lebedil si Tecl, který oba zásahy zvládl během prvního poločasu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl oslavuje svůj druhý gól

Článek

Překonáte v této sezoně svoje střelecké maximum?

Věřím, že ano. Ale žádný konkrétní cíl si nedávám. Vím, jak to ve fotbale chodí. Člověk je nahoře, stejně rychle ale může spadnout dolů. Takže jsem dál pokorný a v klidu se budu chystat na další zápasy.

Co stojí za vaší střeleckou pohodou?

Nevím, těžko říct. Myslím, že předvádíme dobré týmové výkony, kdy do šestnáctky soupeře lítá jeden balon za druhým. Vytvoříme si hodně šancí. Tohle je jeden z důvodů. Víme, že když nějakou šanci nedáme, že si vytvoříme další.

Cítíte se nejlíp, co jste ve Slavii?

Neřekl bych. Cítím se dobře celou dobu, co jsem ve Slavii. Vážím si, že velkou část kariéry můžu strávit v takovém klubu. Teď k tomu přidávám góly, což je bonus.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav tecl se raduje z branky

Nemrzí vás, že jste nezvládl hattrick?

Určitě jsem měl trefit odkrytou bránu ve druhé půli. Nedal jsem, hattrick není. Mrzí to, ale hroutit se z toho nebudu.

Slavia vytvořila rekord české ligy. Během úvodních osmi kol žádný jiný klub nedal 31 gólů, jako nyní vy...

Hodně k tomu přispívají naši fanoušci, soupeři do Edenu určitě nejezdí rádi. Máme hodně produktivní hráče, kteří v létě přišli. I když vedeme o tři góly, nepřestáváme být hladoví. To je asi důvod, proč jsme rekord udělali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují gól na 3:0

Bylo pro Slavii po dvou remízách (na Slovácku a v Sivassporu) hodně důležité naladit se na čtvrteční duel Konferenční ligy a na následný ligový šlágr v Plzni?

Je to dobré, samozřejmě. Ale musíme zůstat pokorní a pracovat tvrdě dál. Nemůžeme si myslet, že to takhle půjde pořád samo. Bude důležité, abychom takové výkony dokázali předvádět i venku. Jsme na dobré cestě.

Reklama