Hlavní obsah

Slavia remizovala v přípravě se Suwonem, Plzeň porazila Odense

Marbella
Aktualizováno

Fotbalisté pražské Slavie na závěr soustředění ve Španělsku remizovali 2:2 s korejským Suwonem. Druhý tým ligové tabulky v utkání dvakrát dotahoval a remízu mu brankami zajistili dva Bosňané, záložník Jasmin Ščuk a útočník Muris Mešanovič. Mistrovská Plzeň ve Španělsku zvítězila nad třináctým celkem dánské ligy Odense 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický záložník Jasmin Ščuk.

Článek

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý do utkání nemohl nasadit lehce zraněného Mingazova a nachlazené Šventa a gólmana Pavlenku. Mezi tyčemi tak nastoupil Kovář a už po třinácti minutách musel lovit míč ze sítě. Slávisté pak byli ve zbytku první půle lepší a ve 33. minutě srovnali, když zpoza vápna napálil odražený míč z voleje do branky Ščuk.

Krátce po změně stran se vítěz asijské obdoby Ligy mistrů z let 2001 a 2002 znovu dostal do vedení po Jonathanově hlavičce. Prohru odvrátil v 88. minutě dorážkou Mešanovič.

Slavia na soustředění ve Španělsku vedle dnešní remízy prohrála 1:2 s Osijekem a porazila Krasnodar 2:1.

Trenér Plzně Roman Pivarník vzhledem ke čtvrtečnímu utkání s Tedžonem rozdělil tým na dvě sestavy a v zahajovací jedenáctce proti Odense si odbyl debut osmnáctiletý stoper Vacovský.

V 18. minutě otevřel skóre po rychlém útoku Tomáš Poznar a stejný hráč pak v 67. minutě přidal po pasu za obranu druhou trefu. Lídr české ligy tak udržel v zimní přípravě neporazitelnost.

"Hrajeme vlastně dvě generálky, protože chceme, aby se v zápase objevili všichni hráči. Dnes nastoupila jedna jedenáctka bez střídání. Stále jsem ve hře viděl zádrhele v kombinaci zapříčiněné především menší sehraností sestavy," řekl pro plzeňské webové stránky Pivarník. "Výsledek je ale pozitivní a já jsem rád, že všichni hráči unesli devadesátiminutovou zátěž," dodal kouč.

Jiný pražský klub Dukla zvítězila 2:1 nad ruskou Machačkalou, kterou ještě na podzim vedl bývalý kouč reprezentace Pavel Vrba. Tým z Julisky prohrával, ale v 80. minutě srovnal Marek Hanousek a stejný hráč v první minutě nastavení rozhodl z penalty. Dukla na kempu v Turecku vyhrála i třetí zápas a za celou přípravu nenašla přemožitele.

Liberec porazil třetiligový Písek 3:1, když všechny góly padly v první půli. "Některé pasáže zápasu od nás byly velmi dobré. Až na ten gól, co jsme inkasovali, ten byl úplně zbytečný. Kluci hráli s chutí, akorát neproměnili dvě vyložené šance. Hrálo se na dobrém terénu a jsem spokojený," řekl trenér Liberce Jindřich Trpišovský

Přípravná fotbalová utkání:
Španělsko: Slavia Praha - Suwon Samsung Bluewings  2:2 (1:1)
Branky: 33. Ščuk, 88. Mešanovič - 13. Jom Ki-Hun, 53. Jonathan.
Sestava Slavie: Kovář - Frydrych, Bílek (46. Lüftner), Deli, Flo (46. Bořil) - Ščuk (46. Souček) - Sýkora, Hušbauer (46. Mešanovič), Barák (59. Alvir), Zmrhal (46. Tecl) - Škoda (53. Van Buren). Trenér: Šilhavý.
Turecko: Dukla Praha - Anži Machačkala 2:1 (0:1)
Branky: 80. a 90.+1 z pen. Hanousek - 23. Budkivskyj z pen.
Sestava Dukly: Rada - Kušnír (69. Juroška), Šimůnek (58. Smejkal), Štetina, Preisler (58. Podaný) - Bezpalec (69. Hanousek), Tetour, Mustedanagič (58. Brejcha) - Miloševič (58. Brandner), Holenda (69. Edmond), Olayinka (69. Douděra). Trenér: Hynek.
Česká republika: Slovan Liberec - FC Písek 3:1 (3:1)
Branky: 15. a 38. Potočný, 37. Voltr - 22. Froněk.
Sestava Liberce - I. poločas: Hladký - Coufal, Kúdela, Kouřil, Bartošák - Vůch, Obročník, Breite, Ekpai - Voltr, Potočný.
II. poločas: Porcal - Mikula, Latka, Karafiát, Kerbr - Bartl, Bosančič, Machuča, Šulc - Graiciar, Micovčák. Trenér: Trpišovský.
Španělsko: Viktoria Plzeň - Odense 2:0 (1:0)
Branky: 18. a 67. Poznar.
Sestava Plzně: Bolek - Matějů, Vacovský, Hájek, Janža - Kopic, Hromada, Hlavatý, Zeman - Bakoš - Poznar. Trenér: Pivarník.

Reklama