Hlavní obsah

Slavia se konečně chytne, očekávají experti, Sparta je proti Plzni favoritem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva nedělní šlágry určí další vývoj. Fotbalová liga je v čele tabulky vyrovnaná a víkend může zápletku boje o titul ještě zvýraznit. Stáhne Sparta na Letné náskok Plzně na jediný bod a vrátí se Slavia opět do čela ligové tabulky na Slovácku? Nebo naopak půjde Viktoria do trháku, kdyby sešívaní dostali v Uherském Hradišti výprask jako Sparta na podzim...?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jhon Mosquera z Viktorie Plzeň (vpředu) a Tomáš Wiesner ze Sparty Praha.

Článek

Nejprve čtvrté Slovácko s druhou Slavií, potom souboj prvního se třetím týmem tabulky, tedy Plzně na Spartě. Viktoria jako jediná z týmů silné trojky zvládla úvod jara bez zaváhání, celek trenéra Pavla Vrby se ale skvěle naladil vítězstvím ve vypjatém pohárovém utkání v Edenu.

I díky výhodě domácího prostředí jsou tak favoritem zápasu sparťané v kurzu 1,98:1, na remízu se sází v poměru 3,8:1, výhra Viktorie má hodnotu 3,65:1.

Úspěch domácího celku pak preferuje i poměrně jasná většina sázkařů. Na Spartu směřuje celých 80 % vkladů, na remízu připadá 8 % a na výhru Plzně 12 % náběrů.

„Mnozí možná podceňovali středeční pohárové derby pražských S, a brali ho víc jako přátelák, jenže zápas byl ve skutečnosti hodně důležitý. Psychika na začátku jara a před evropskými poháry hraje velkou roli," poukazuje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

„Takže derby Spartu pořádně nakoplo, naopak Slavia padla podruhé doma. Nejdřív s posledním, pak s největším rivalem. Tyhle šrámy mohou Slavii poznamenat na celé jaro," míní Urbanec.

Bílek se vrací domů

Sparta je doma proti Plzni favoritem. Slavia si sice zahrává s jinak výborně rozehranou sezonou, ale bookmakeři sešívaným i nadále věří, ze dvou nepovedených zápasů nedělají závěry. Slavia bude na Slovácku favoritem na výhru v kurzu 1,91:1 - domácí by vítězstvím překvapili, kurz 4,16:1 je poměrně vysoký.

„Michal Bílek se vrací na místo, kde sbíral tituly jak v hráčské, tak v trenérské roli. V aktuální sezoně dokázali viktoriáni pod jeho vedením Spartu porazit, zkušený kouč tak ví, jaký recept svým svěřencům naordinovat. Výhodu znalosti soupeřova prostředí má ale i Pavel Vrba, který na západě Čech zažil svá nejlepší trenérská léta," připomíná Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Sparta sice nezvládla duel v Budějovicích, pohárová výhra na Slavii je ale nesmírně silným impulsem. Letenští na svého soupeře ztrácejí čtyři body, případná porážka by byla při úvaze o titulu výraznou čarou přes rozpočet. Plzeň se může spolehnout na stabilní formu, a hlavně pevnou obranu, do karet jí hraje i více času na přípravu, na konci dne by tak remíza nemusela vadit ani jedné straně," přemítá Hanák.

Na podzim zvítězila Plzeň 3:2 a vše nasvědčuje tomu, že branky budou padat i tentokrát. Že se prosadí Sparta, se sází v kurzu 1,15:1, Viktoria má jen o málo vyšší kurz 1,35:1. Z domácích střelců dávají bookmakeři největší šance Hložkovi (2,6:1), z týmu hostů pak Chorému (3:1).

Zapomenout na nevydařený vstup

Slavia bude chtít v Uherském Hradišti zapomenout na nevydařený vstup do jara. Slovácko se celý ročník prezentuje solidním fotbalem a drží se v horních patrech tabulky, bookmakeři se nicméně přiklánějí spíše k variantě, že se sešívaní do třetice chytnou.

„Slavia je po delší době bez formy. Odchody Stanciua a Kuchty se na týmu sice viditelně podepsaly, sázkaři i bookmakeři však pražskému týmu před střetnutím se Slováckem věří. Dokládá to 78 % vkladů v kurzu 1,91:1 na sešívané, kteří už by měli konečně vyhrát a třetí porážku v řadě nedopustit," říká Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

„Vsadit na Slovácko s vysokým kurzem 4,16:1 je ale po výkonech, které Slavia dosud předvedla, zajímavou příležitostí. V posledním vzájemném zápase vyhrála Slavia nad Slováckem jen o gól," dodává.

Pokud jde o utkání na Letné, často se také sází, že Sparta přehraje soupeře o gól.

Reklama

  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 60. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 0 Karviná - Bohemians 1 : 0 54. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  3 : 1 Sparta - Ostrava 3 : 1 61. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice