Hlavní obsah

Slavia se raduje, její opora je zpátky! Do sezony jsem připravený, hlásil Provod po vítězné generálce

Fotbalový záložník Lukáš Provod hlásí: jsem zase zpátky. Zraněními sužovaný borec, který kvůli operaci kolenních vazů přišel o loňské EURO, nastoupil za Slavii poprvé v letní přípravě. V nedělní generálce proti Puskás Akademii (výhra 1:0) odehrál šedesát minut. „Musím zaklepat, zdraví drží," pochvaloval si Provod po duelu v rakouském Welsu, kterým červenobílí zakončili herní soustředění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Provod ze Slavie Praha v akci.

Článek

Wels (od našeho zpravodaje) - Od nešťastného okamžiku z loňského května, kdy si přetrhl v Olomouci křížový vaz, se na něj lepí smůla. V březnu se sice vrátil do sestavy, v závěru sezony ale koleno zahaprovalo, Provod byl znovu mimo hru. Následně absolvoval 12denní pobyt na německé klinice, kde v květnu 2021 podstoupil operaci. Teď věří, že si všechno zlé už vybral.

„Na konci jara toho bylo víc najednou, vyšel mi dokonce virus v krvi, nešlo jen o koleno. Jak jsem naskočil po operaci vazů, hrál jsem několik zápasů za sebou, všechny celé. Bylo toho asi hodně. Nedávný pobyt na klinice mi hodně pomohl. Po úterní přípravě s Rapidem Bukurešť jsme hráli poločas mezi sebou, cítil jsem se dobře. Proti Puskási jsem byl schopný odehrát hodinu. Cítím se úplně zdravý, do sezony jsem připravený," těší Provoda.

„Luky teď nastoupil poprvé, je to fotbalista od pána boha. Ale měl tam ještě pár momentů, které jsme konzultovali v poločase. Ještě není v topu, ale to je normální po takové pauze. Občas jsme se i lekli při zákrocích soupeře. Ale věříme, že se do toho brzo dostane.“
asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký o návratu Provoda

Proti třetímu týmu uplynulé sezony maďarské ligy se stal několikrát terčem tvrdých zákroků soupeře. Nebál se o nohy? „Sám jsem si říkal, jestli proti mně nemají něco osobního. V přátelácích to prostě takhle někdy bývá. Byť tomu nerozumím, protože všichni víme, co pro nás fotbalisty znamená zranění. Hlavně, že jsme zápas přežili ve zdraví," uvedl 25letý záložník, který soucítí se stoperem Davidem Hovorkou, s nímž se během rekonvalescence sblížil.

Hovorka si totiž zkraje přípravy počtvrté v kariéře přetrhl křížový vaz v koleni. Na obou nohách dvakrát. „Jestli mám strach z recidivy? Bát se člověk nemůže, ale samozřejmě, stává se to. Prožívám všechno s Davidem. Odtrénovali jsme toho spolu strašně moc, je to pro něj těžké. Ale on je neskutečně silný. Vrátil se třikrát, jsem přesvědčený, že se vrátí i počtvrté. Kdykoli se vrátil, patřil mezi nejlepší stopery v lize, může to dokázat znovu. Sílu a vůli, které má v sobě, jsou neuvěřitelné. Klobouk dolů před ním," podotkl Provod.

Reklama

Související témata: