Hlavní obsah

Slavia - Liberec 3:0Slavia sestřelila Liberec ze vzduchu za poločas. Znovu zářil Sima

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Sima 1 : 0
45. Olayinka 2 : 0
75. Sima 3 : 0
Záznam online reportáže

Radek MalinaSport.czPrávo

Fotbalová Slavia potvrdila v nedělní večerní bitvě s Libercem ligovou suverenitu a dál vládne nejvyšší soutěži s pětibodovým náskokem před druhou Spartou. Obhájce titulu měl až na jediný okamžik ještě za bezbrankového stavu zápas pod kontrolou a nedal Severočechům naději, že by mohli pomýšlet na bodový zisk. Hvězdou zápasu stejně jako v minulém ligovém kole byl devatenáctiletý Abdallah Sima, jenž si stejně jako proti Spartě připsal dvě branky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Abdallah Sima otevírá skóre utkání s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Pražané měli do zápasu lepší vstup. A rychle mohli jít do vedení, jenže po centru Simy z pravé strany trefil Kuchta z malého vápna jen tyčku branky Liberce.

Severočeši do zápasu mohli nasadit hráče hostující pod Ještědem ze Slavie, a tak se trojice Tijani, Matoušek a Hilál objevila v základní sestavě.

A právě Matoušek mohl ztrestat bohorovnost mladičkého stopera Zimy, který po osmnácti minutách váhal s rozehrávkou tak dlouho, až mu toho času liberecký útočník balon sebral a pádil sám na Koláře. Jenže vhodný okamžik k pokusu o lob promeškal, v souboji tváří v tvář pak uspěl gólman Pražanů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima oslavuje gól vstřelený Liberci.

Následně už si červenobílí utkání podmanili. I proto, že znovu úřadovala nová slávistická kometa jménem Sima. Devatenáctiletý útočník ze Senegalu nejprve vybojoval rohový kop, který rozehrál Provod a Sima hlavou trknul míč do sítě - 1:0.

Liberečtí i přes veškerou snahu nedokázali kloudně ohrozit domácí branku. A když už se Koscelník dostal do nebezpečné střelecké pozice, stačili domácí zadáci balon zblokovat, tudíž Kolář byl bez práce.

Pražané solidně kombinovali, drželi míč, ale dlouho se jim nedařilo skóre navýšit. Až v nastavení první půle z pravé strany odcentroval Masopust a Olayinka hlavou zvýšil náskok Slavie - 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Peter Olayinka (dole) a Jan Bořil oslavují gól vstřelený Liberci.

Pohodovou cestu Slavie za tříbodovým ziskem mohl narušit Mara, jenže po přímém kopu Mosquery z levé strany pálil z malého vápna přímo do středu branky k připravenému Kolářovi. A slávistický gólman si záhy poradil i s přízemní dělovkou Mosquery zpoza velkého vápna.

Tím byla ofenzivní snaha Liberce vyčerpána. Slavia pak definitivně zlomila snahu Severočechů, když Provod ze středu hřiště poslal míč na pravou stranu k Masopustovi, jehož přízemní zpětnou přihrávku proměnil Zima v šestou branku ve čtyřech ligových zápasech - 3:0.

Pražané tak dál zůstávají jako jediní bez prohry, přičemž brankář Kolář vychytal u osmé čisté konto v sezoně. Jedinou kaňkou na červenobílém triumfu bylo zranění Takácse, takže Pražané museli dohrávat několik desítek vteřin v deseti. Na jejich triumfu to však nic nezměnilo.

Slavia Praha - Slovan Liberec 3:0 (2:0)
Branky: 23. a 75. Sima, 45.+1 Olayinka. Rozhodčí: Marek - Paták, Kotík - Rejžek (video). ŽK: Sadílek, Hilál, Mosquera (všichni Liberec). Bez diváků.
Slavia: Kolář - Masopust, Kúdela, Zima, Bořil - Oscar, Provod (80. Takács) - Sima (82. Karafiát), Stanciu (70. Traoré), Olayinka (80. Malinský) - Kuchta (80. Tecl). Trenér: Trpišovský.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Chaluš, Tijani, Mikula - Mara, Sadílek (63. Michal) - Pešek (52. Rondič), Matoušek (74. Nešický), Mosquera (74. Fukala) - Hilál (63. Rabušic). Trenér: Hoftych.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: