Hlavní obsah

Slavia - Pardubice 7:0Slavia si doma s chutí zastřílela, fanoušky potěšila sedmi góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Douděra 1 : 0
40. Tecl 2 : 0
49. Tecl 3 : 0
58. Tecl 4 : 0
77. Lingr 5 : 0
79. Usor 6 : 0
89. Usor 7 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie si v nedělním utkání 4. kola Fortuna ligy otevřeli na domácím hřišti střelnici, když nasázeli Pardubicím sedm branek. Na výhře 7:0 se nejvíce podílel útočník Stanislav Tecl, jenž zaznamenal hattrick. Pražané se tak vítězně naladili na čtvrteční odvetu play off Konferenční ligy s polským Rakówem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl ze Slavie Praha během utkání 4. kola Fortuna ligy s FK Pardubice.

Článek
Fotogalerie

Slavia v lize vyhrála potřetí za sebou a posunula se do čela neúplné tabulky o skóre před Spartu. Hned trojice pronásledovatelů Bohemians 1905, Brno a obhájce titulu Plzeň má jedno utkání k dobru. Vršovičtí se vítězně naladili na čtvrteční odvetu 4. předkola Evropské konferenční ligy, v níž se pokusí smazat ztrátu 1:2 z úvodního duelu v Čenstochové. Pardubičtí ani ve třetím ligovém duelu v Edenu nebodovali a v tabulce jsou s jednou výhrou třináctí.

Slávistický trenér Trpišovský udělal hned sedm změn v základní sestavě oproti zápasu v Čenstochové. Pražané měli od úvodu jednoznačně navrch a prakticky nepouštěli soupeře na svou polovinu. V 19. minutě se odrazil míč ve vápně do výhodné pozici Kačarabovi, ale jeho střelu zblokovala obrana.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Slavie ze vstřelené branky v utkání nejvyšší soutěže.

Pasivně hrající Východočeši se vydrželi bránit úvodní půlhodinu a poté se jejich hra s prvním inkasovaným gólem rozpadla. V 31. minutě po Kostkově chybě před vápnem nacentroval z levé strany David Jurásek a na zadní tyči zcela nepokrytý Douděra z voleje prostřelil brankáře Budinského. Slávistický pravý bek skóroval poprvé po letním příchodu do Edenu.

Hosté byli v ofenzivě naprosto neškodní a ve 40. minutě po další chybě v defenzivně inkasovali podruhé. Ševčík našel na levé straně úplně volného Masopusta a jeho přihrávku před branku zužitkoval z první Tecl. Jednatřicetiletý útočník si připsal první soutěžní gól od dubna.

Minutu před pauzou bylo s hosty ještě hůř. Rozhodčí Radina k velké nevoli Východočechů udělil Hranáčovi, který nastoupil poprvé v sezoně, po souboji ve středu pole druhou žlutou kartu a Pardubičtí museli do deseti.

Po změně stran už zápas pokračoval v exhibičním duchu. Ve 48. minutě znovu našel Masopust Tecla a domácí útočník se trefil přesně na přední tyč. Dvakrát v jednom utkání skóroval poprvé od února. Za dalších devět minut pak Tecl zkompletoval hattrick, když nezaváhal sám před brankářem po přihrávce od Ousoua. Zkušený útočník dal tři góly v jednom ligovém duelu potřetí v kariéře.

Domácí pokračovali v ofenzivní hře i po prostřídání. Usorovu ránu vyrazil Budinský a Teclovi v 65. minutě zkazila radost tyč. V 76. minutě se zblízka snadno prosadil střídající Lingr a gólově oslavil svůj 100. soutěžní zápas za Slavii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Moses Usor ze Slavie Praha oslavuje gól.

O tři minuty později se pak po centru Matěje Juráska z pravé strany z první prosadil další střídající hráč Usor. Nigerijský ofenzivní univerzál pak si ještě v předposlední minutě připsal druhou trefu v sezoně.

Slavia zaznamenala nejvýraznější ligové vítězství od triumfu 8:1 v Příbrami v únoru 2017, její rekordní výhrou v samostatné historii nejvyšší soutěže zůstává výsledek 9:1 z roku 1995 proti Uherskému Hradišti. Pardubičtí naopak utrpěli nejhorší debakl od postupu mezi elitu.

4. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - FK Pardubice 7:0 (2:0)
Branky: 40., 48. a 57. Tecl, 79. a 89. Usor, 31. Douděra, 76. Lingr. Rozhodčí: Radina - Nádvorník, Machač - Štěrba (video). ŽK: Usor - Hranáč, Vacek, Janošek, Červenka, Krejčí (asistent trenéra). ČK: 44. Hranáč. Diváci: 13 269.
Slavia: Mandous - Douděra, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek - Holeš (66. Fila) - Masopust (61. Usor), Ševčík (61. Icha), Traoré (61. Lingr), M. Jurásek - Tecl (74. Kričfaluši). Trenér: Trpišovský.
Pardubice: Budinský - Kostka (46. Halász), Hranáč, Toml, Helešic - Janošek - Mareš (25. Akosah-Bempah), Solil (72. Rosa), Chvěja (46. Koukola), Vacek - Černý (60. Červenka). Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: