Hlavní obsah

Slavia si podle sázkových expertů jede do Ostravy pro výhru, Plzeň ve šlágru nepřekvapí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dva atraktivní duely nabízí vložené 29. kolo fotbalové Fortuna ligy. Šlágrem je duel druhé Sparty se třetí Plzní, která se po slabších výsledcích v jarní částí touží vrátit do bojů o titul. Na svého soupeře stejně jako na vedoucí Slavii ztrácí stále ještě „hratelných“ šest bodů. V utkání na Letné je každopádně podle bookmakerů v kurzu 1,63:1 favoritem Sparta, na remízu se sází v kurzu 4,25:1 a na Viktorii v kurzu 5,56:1. Priskeho družina je favoritem i v očích sázkařů, na její výhru směřuje 88 % vkladů, na remízu 6 % a na Plzeň vychází zbývajících 6 %.

Plzeň bych z boje o titul neodepisoval, říká legenda Sparty Blažek. Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Zdramatizuje Plzeň na Spartě ligu? Podle všech indicií ne, Sparta je velkým favoritem. Plzeň v této fázi sezony bookmakeři považují za trápící se tým a proti Spartě jí nedávají šance. „Aktuální rozdíl mezi oběma kluby je patrný i z kurzů na titul, kdy Sparta s kurzem 2:1 těsně stíhá Slavii (1,8:1), naopak Viktoria je sice třetím top favoritem, ale kurz 35:1 je jen do počtu," poukazuje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Prvním zápasem, který může v honbě za titulem sehrát důležitou roli, uvidí Ostrava. Baník hostí Slavii, která se chce udržet v čele tabulky a setrvat ve výhodnější pozici pro ligové finále. Favoritem bookmakerů jsou v kurzu 1,6:1 hosté, remíza se sází v kurzu 4:1 a výhra domácích v kurzu 5,1:1. Preference sázkařů jsou pak jednoznačné, na vítězství Slavie je podáno 97 % náběrů.

Experti komentují změny v sestavě Viktorie Plzeň. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Slezané nemají dobrou sezonu, v posledních duelech proti celkům z horní poloviny tabulky se ale vytáhli, zvítězili na Slovácku i doma s Plzní, aby následně padli v Boleslavi. Slavia si po nešťastně ztraceném vítězství v derby zlepšila náladu jasnou výhrou s Bohemians, tým dozajista kvitoval i zaváhání svého největšího rivala. Kvalita je na straně hostů, domácí budou kontrovat bojovností. Vloni na jaře dokázali ve Vítkovicích po remíze 1:1 urvat bod, tentokrát ale sešívaní nezaváhají," tuší Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Baník je nevyzpytatelný, na pražská S se ovšem dokáže dobře připravit a Slavia vyhrála venku naposledy na začátku února. Bookmakeři přesto věří, že se jí podaří špatnou sérii překonat.

„Baník neprožívá dobré jaro a teď je jeho hlavním cílem záchrana. Podle sázkových expertů není soupeřem, který by mohl Slavii zastavit. Ve prospěch Pražanů také hraje absence Plavšiče, který patří k tahounům ostravského týmu," připomíná Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Ligový šlágr Ostrava - Slavia očima bývalého brankáře Jaromíra Blažka. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Pokud sešívaní obhájí roli favorita a utkání zvládnou, dostanou tím zítra Spartu pod velký tlak. V posledních dvou kolech má těžší soupeře a Plzeň je hned za ní na třetím místě, na Spartu ale ztrácí už 6 bodů.

„Sparta o víkendu zapsala druhou remízu v řadě, když po smírném derby dělila body i na Slovácku a přišla o vedoucí pozici v tabulce. Pro nezaujatého diváka se rýsuje napínavé finále, do kterého by se nepochybně ráda vrátila i trápící se Plzeň. V neděli si alespoň trochu spravila chuť, Zlín smetla 4:0 a podobnou produktivitu si Viktoria bude chtít přivézt i do Prahy. Letenští každopádně nic nepodcení, výsledek zápasu by si před svými fanoušky měli pohlídat," přemítá Hanák.

„Sparta dvakrát zaváhala a musí zabrat, boj o titul se začíná dramatizovat. Plzeň sice přejela Zlín, venku však nehraje nejlépe. Spartu doma poženou fanoušci a Viktorku by měla udolat. U Chance jde na Spartu 87 % náběrů, výhra Plzně se objevuje na 7 % tiketů," dodává Světlíková.

Reklama