Hlavní obsah

Derby nás nakoplo, kvituje Jurečka. Ale pozor na Baník, varuje Trpišovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sešívaní jsou zpátky v čele tabulky a Václav Jurečka je jedním z důležitých hrdinů jejich vzestupu. Na jaře vstřelil v jedenácti soutěžních zápasech osm branek, čtyři z posledních pěti utkání. Slavia na něj bude spoléhat i večer na horké půdě v Ostravě.

Slavia má podle expertů jednoznačně nejsilnější lavičku. Diskuze z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Červenobílí se rozjíždějí. „Předešlé zápasy venku pro nás nebyly ideální, derby na Spartě nás ale nastartovalo. V týmu cítím větší sebedůvěru, což se proti Bohemce jasně ukázalo," kvituje střelec.

Na Václava Jurečku je teď spolehnutí. „Jeho nastavení a sebevědomí je na nejvyšší úrovni od doby, co je tady. Zvykl si na styl hry, který byl trochu rozdílný. Teď si všechno sedlo, Venca dává důležité góly a má důležité body," chválí trenér Jindřich Trpišovský.

Rozdílový hráč fotbalové Slavie - momentálně Václav Jurečka. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Jurečka přišel před sezonou z Uherského Hradiště, kde v sobotu jen remizovala Sparta. „Pro Slovácko je to ztráta, nevyhrálo doma," směje se. „Ba ne, musím kluky pochválit, že odvedli dobrou práci, díky níž jsme se mohli posunout zpět před Spartu. O titulu se ale bude rozhodovat až na samotném konci sezony," avizuje 28letý hráč.

Během podzimu ho zabrzdilo svalové zranění, v Edenu se navíc musel adaptovat.

„Když přijdete do nového prostředí, zvlášť pokud se jedná o nejlepší tým u nás, adaptace bývá náročná. Pokud se s tím ale neporvete, nemáte ve Slavii co dělat," má jasno.

Trenér Jindřich Trpišovský prodloužil smlouvu se SlaviíVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

„Vždy jsem se soustředil hlavně na své výkony, abych na tréninku i při zápase odvedl maximum. Pak už zbývalo jen věřit, že šance přijdou. Jsem moc rád, že se mi je daří využívat, a trenérům tak dokazuji, že se mnou můžou do útoku počítat," pochvaluje si Jurečka.

Sešívaní mají každopádně zpátky důležitou výhodu. Stačí jim porazit Baník a pak doma Hradec Králové, aby do nadstavby šli z prvního místa.

„Od Baníku se nebude tolik čekat. Mají velkou sílu při standardkách, v útoku hrají Almási, Klíma a Tijani. Jsou tam pro nás vždy složité zápasy, uvidíme, komu víc tohle vložené kolo bude vyhovovat. Čekám velkou bitvu, Baník proti nám vždy podá jeden z nadstandardních výkonů sezony. Musíme se připravit, bude to pro nás zlomový zápas," tuší Trpišovský.

Související témata:
  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.