Hlavní obsah

Slavia už ví, jak dlouho jí bude chybět zraněný brankář Staněk. Nestihne start jara

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Potvrzeno. Slávistický brankář Jindřich Staněk nestihne jarní start fotbalové Fortuna ligy. Reprezentační gólman kvůli trablům s lýtkovým svalem nedochytal už sobotní přípravu s týmem Peking Čung-che Kuo-an a bude chybět dalších zhruba šest týdnů. Slavia to oznámila na klubovém webu.

Foto: SK Slavia Praha

Brankář Jindřich Staněk kvůli zranění nedochytal hned první zápas za Slavii

Článek

Zkraje roku překvapil třaskavým přestupem z Plzně do Slavie, ovšem nová štace pro něj má zatím hodně hořkou příchuť. Staňka brzdí levé lýtko, musel kvůli němu upravit už program na soustředění v Portugalsku.

Vynechal první dva testovací zápasy a ve třetím odchytal jen něco málo přes třicet minut, pak si řekl o střídání. A po magnetické rezonanci už ví, že bude mimo přibližně šest týdnů. Když všechno půjde podle plánu, Staněk se bude moct vrátit někdy ve druhé dekádě března čili zhruba mezi zápasy osmifinále Evropské ligy.

Dá se tušit, že jaro v brance Slavie načne podzimní jednička Aleš Mandous. Kromě něj v přípravě chytal ještě mladý Jan Sirotník a zkušený Ondřej Kolář.

Staňkovo zranění je smutnou zprávou i pro nového reprezentačního trenéra Ivana Haška, jenž s potenciální jedničkou pro letní mistrovství Evropy mluvil přímo v Portugalsku. „Snad se Jindra dá brzy dohromady,“ doufal Hašek.

A jak jsou na tom další marodi ze Slavie? Defenzivní univerzál Tomáš Holeš v týdnu postupně znovu začne trénovat s týmem a záložník Conrad Wallem si dá po zranění z víkendového duelu s Pekingem týdenní pauzu. Čtyři týdny by měl chybět stoper Sheriff Sinyan, jenž má svalové zranění.

Reklama