Hlavní obsah

Slavia v problémech. Trávník nezakořenil, musí se vyměnit, přiznává Tvrdík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lize je zatím stoprocentní, přesto musí fotbalová Slavia řešit naléhavý problém. Na jejím stadionu v pražském Edenu se totiž bude znovu měnit trávník. Na twitteru to oznámil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Vršovický klub reaguje na špatný stav hrací plochy, který se ani po několika týdnech nelepší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Lingr oslavuje první gól Slavie.

Článek

"Trávník ani po šesti týdnech od položení nezakořenil. Udělali jsme, co bylo v lidských silách, za pomoci expertů vlastních, dodavatele i externích. Bohužel nezbývá než přistoupit k výměně trávníku v nejbližším možném termínu," uvedl Tvrdík s tím, že klub bude o dalším postupu informovat v nejbližších dnech.

Trávník v Edenu se od prvních utkání ligového ročníku trhá, na což si postěžoval i kouč Jindřich Trpišovský po nedělní výhře 2:1 nad Zlínem. Hrací plocha v Edenu přitom nebyla ideální ani v minulé sezoně.

"Více času strávíme zalepováním děr než samotnou hrou. Je to v havarijním stavu a neumím si představit, jak to bude vypadat po další zátěži a zhoršení klimatických podmínek. Pak to hřiště bude v podstatě neregulérní," podotkl Trpišovský na tiskové konferenci.

Podle Tvrdíka nehraje roli program v Edenu během léta, kdy má fotbalová sezona pauzu. "Nefotbalové aktivity (koncerty) v mimosezoně se konaly každý rok od dostavby Edenu před 15 lety. Přesto jsme měli jeden z nejlepších trávníků v profesionálním fotbale. Jestliže je příčinou našich problémů extrémní počasí posledních dvou let, budeme muset požádat akcionáře o změnu provozního řádu arény," dodal.

Stav trávníku během nedělního duelu se Zlínem děsil i slávistického kouče Jindřicha Trpišovského.

"Někdo dole se mě ptal, jestli je horší než loni. Odpovídám, že horší už to být nemůže. Vzhledem k tomu, v jakém stavu je hřiště, je až obdivuhodné, jaký fotbal se na něm hraje. Občas bývá hřiště suché, nerovné, jsou v něm díry, ale tady se hráčům boří nohy, stabilita je špatná. Navíc hráči jsou ze hřiště unavení. Jsou tam díry, souboje stojí síly, kluci si stěžují, že hřiště bere hodně sil. Víc času strávíme zalepováním děr, než že hrajeme. Děsí mě, co se stane," stěžoval si trenér.

Příští domácí zápas čeká Slavii už ve čtvrtek od 19:00, kdy v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy přivítá ukrajinský tým Dnipro.

Reklama

Související témata: