Hlavní obsah

Slavii posílil perspektivní Senegalec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poslední administrativní náležitosti byly dotaženy, a tak fotbalová Slavia může vzít na soustředění do Portugalska i další čerstvou akvizici. Klub z Edenu doplnil devatenáctiletý levý obránce El Hajdi Malick Diouf z norského Tromsö. Perspektivní Senegalec podepsal s českým vicemistrem smlouvu do 30. června 2028.

Foto: Slavia.cz

Novou posilou Slavie je obránce El Hadji Malick Diouf. Talentovaný Senegalec přichází z norského Tromsö.

Článek

Dynamika, náběhy, dobrá hra hlavou i fyzička, to je stručná Dioufova charakteristika. Tyhle atributy by měl Slavii dodat, měl by trenérskému štábu Jindřicha Trpišovského umožnit častější návrat k systému se čtyřmi obránci, ze kterého červenobílí na podzim poněkud ustoupili. Mladý Senegalec zvládne i pozici halvbeka.

Slavia ve Skandinávii, konkrétně v Norsku, bedlivě mapuje terén. Diouf je za posledních dvanáct měsíců už pátou akvizicí z Eliteserien. „Jsme rádi, že se nám povedlo přivést dalšího kvalitního hráče z norské ligy. El Hadji Diouf udělal během svého ročního působení v Tromsö velký pokrok. Věřím, že může být pro Slavii velkou posilou a udělat další zajímavý výkonnostní růst. Chtěl bych také poděkovat klubu, hráčovi i agentovi za korektní jednání,“ uvedl sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek pro klubový web.

Cena? Podle informací Sport.cz má činit 1,8 milionu eur (44,5 milionu korun), součástí obchodu jsou i garantovaná procenta z dalšího případného prodeje pro Tromsö. Norská média uváděla přestupní sumu vyšší.

„Mám velkou radost, že jsem tady. Jsem šťastný, že přicházím do tak velkého týmu, jako je Slavia Praha. Vím, že tu hrál můj krajan Abdallah Sima, mluvil jsem s ním a na působení ve Slavii má jen ty nejlepší vzpomínky. Už se těším, až si tu zahraji,“ zmínil Diouf s odkazem na Simu, jehož Slavia před dvěma a půl lety po jeho raketovém nástupu prodávala za více než 200 milionů korun do Brightonu a který nyní působí v Glasgow Rangers.

Sešívaní přivedli z norské Eliteserien od loňského ledna stopera Igoha Ogbua (Lilleström), záložníka Christose Zafeirise (Haugesund), univerzála Conrada Wallema (Odds BK) a stopera či defenzivního záložníka Sheriffa Sinyana (Molde).

Senegalský talent nastupoval v uplynulé sezoně norské ligy, která se hraje systémem jaro–podzim, především v její druhé části. Celkem zasáhl v barvách Tromsö do patnácti ligových zápasů a připsal si v nich tři góly a jednu asistenci.

Reklama