Hlavní obsah

Slávistická vánoční nadílka: 100 miliónů a konkrétní posily sešívaných

Lepší dárek pod stromeček si fanoušci fotbalové Slavie Praha snad ani nemohli přát. Člen dozorčí rady klubu Jaroslav Tvrdík na Štědrý den příznivce sešívaných barev skrze svůj účet na Twitteru informoval o konkrétních posilách, které v nejbližší době zamíří do Edenu. Tříletá smlouva s novým partnerem navíc Slavii zajistí 100 miliónů korun!

Foto: Profimedia.cz

Oblékne Dušan Švento po sedmi letech znovu slávistický dres?

Článek

Slavia po příchodu čínských investorů a nového prezidenta Jiřího Šimáně bude v zimní přestávce jedním z nejaktivnějších klubů na přestupové burze. Z konkurenční Sparty nedávno přišel záložník Josef Hušbauer, kterého doplní další známá jména.

„Těšíme se, že svůj nový domov ve Slavii brzy najdou Josef Hušbauer, Lukáš Železník a Jan Bořil," informoval Tvrdík fanoušky Slavie. Vše tedy nasvědčuje tomu, že zlínský útočník i obránce Mladé Boleslavi stojí těsně před dokončením transferu. Sešívaní rovněž usilují o reprezentanta Josefa Šurala, kterému v létě končí smlouva v Liberci, a také o ostravského brankáře Jiřího Pavlenku. I tato jména Tvrdík posvětil.

„Chceme i Stanislava Tecla nebo Dušana Šventa," dodal exministr obrany. Tecl přitom v létě změnil dres, když zamířil z Plzně do Jablonce. I jméno slovenského obránce či záložníka je příznivcům Slavie dobře známé. Třicetiletý Švento ve Slavii působil v letech 2005 až 2009 a získal s ní dva ligové tituly. Nyní je hráčem německého Kolína nad Rýnem. Do Edenu by mohl zamířit také jednadvacetiletý českobudějovický útočník Zdeněk Linhart a další nadějní fotbalisté.

Slavia v říjnu podepsala kontrakt s čínskou společností CEFC a další peníze získá krátce po Novém roce. „Tříletá partnerská smlouva, která bude podepsána v prvních dnech nového roku 2016, přinese více než 100 miliónů korun. Poskytneme další finanční prostředky na nové posily," dodal Tvrdík. Všichni příznivci pátého celku Synot ligy se tak mohou těšit na bohatého Ježíška.

Která posila by se Slavii dle vašeho názoru hodila nejvíc?
Josef Hušbauer
9 %
Lukáš Železník
5,1 %
Jan Bořil
2,3 %
Josef Šural
48,7 %
Jiří Pavlenka
5,6 %
Stanislav Tecl
6,2 %
Dušan Švento
15,6 %
Zdeněk Linhart
2,3 %
Někdo jiný
5,2 %
Celkem hlasovalo 25757 čtenářů.

Reklama