Hlavní obsah

Slovácko - Karviná 3:1Slezané mají jasno, do nadstavby půjdou z posledního místa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Túlio (vlastní) 1 : 0
49. Cicilia 2 : 0
61. Hofmann 3 : 0
78. Sinjavskij 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Karviné prohráli ve 28. kole první ligy na půdě Slovácka 1:3 a do nadstavbové skupiny o záchranu půjdou z posledního místa v tabulce. Dva zápasy před koncem základní části ztrácejí Slezané na předposlední Pardubice sedm bodů. Slovácko šlo do vedení už ve druhé minutě po vlastní brance Marca Túlia, po pauze přidali další góly domácích Rigino Cicilia a Stanislav Hofmann. Za hosty snížil střídající Vlasij Sinjavskij. Tým z Uherského Hradiště si pojistil čtvrtou příčku s devítibodovým náskokem na Ostravu, která má utkání k dobru.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu.

Článek

V brance Slovácka nastoupil při absenci zraněných Nguyena a Fryštáka mladý Borek, na lavičce mu kryl záda pětačtyřicetiletý trenér mládežnických klubových gólmanů Drobisz, který si poslední ze svých 288 ligových startů připsal před více než osmi lety.

Radovat se svými spoluhráči se mohl už ve druhé minutě, kdy si Havlíkův centr z pravé strany nešťastně do vlastní sítě srazil Brazilec Túlio. Domácí tým mohl v klidu pokračovat v očekávaném tlaku, jemuž ale chyběla přesnost ve finální fázi. Ve 22. minutě nedotáhl slibně rozehranou akci do konce Cicilia, o pár minut později ani Hofmann a do třetice trefil Jurečka tyč. Karviná vyrovnala hru, ovšem směrem k Borkově bráně toho také moc nevymyslela.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Petr Reinberk ze Slovácka, Lukáš Bartošák z Karviné a Milan Petržela ze Slovácka.

Po přestávce udělali hosté hned tři změny v sestavě, ale hned ve 49. minutě inkasovali podruhé. Po centru Reinberka uplatnil svůj důraz před brankou Cicilia a procpal přes bránícího Buchtu míč do sítě.

Slovácko se uklidnilo a díky kombinační hře si vytvářelo šance. Cicilia svůj druhý gól po chybě Ndiayeho nedal, zato Hofmann v 61. minutě centr od Petržely poslal hlavou do sítě. V 78. minutě snížil střelou z hranice pokutového území střídající Sinjavskij. Karviná vycítila šanci, ale domácí závěr duelu takticky zvládli a už nepřipustili další komplikace. Slovácko v lize posedmé za sebou bodovalo a s Karvinou v nejvyšší soutěži neprohrálo poosmé po sobě.

Fotbalová liga - 28. kolo:
1. FC Slovácko - MFK Karviná 3:1 (1:0)
Branky: 2. vlastní Túlio, 49. Cicilia, 61. Hofmann - 78. Sinjavskij. Rozhodčí: Klíma - Kubr, Kotalík - Franěk (video). ŽK: Kadlec, Daníček, Jurečka - Chvěja, Durosinmi. Diváci: 3095.
Slovácko: Borek - Hofmann, Daníček (77. Ljovin, 86. Šimko), Kadlec - Reinberk, Havlík, Sadílek (77. Kohút), Kalabiška - Petržela (65. Holzer), Cicilia, Jurečka (86. Tomič). Trenér: Svědík.
Karviná: Ciupa - Mikuš (46. Látal), Buchta, Kobouri, Šehič - Ndiaye, Túlio (65. Qose) - Zorvan, Chvěja (46. Svoboda), Bartošák (74. Sinjavskij) - Durosinmi (46. Papadopulos). Trenér: Páník.

Reklama