Hlavní obsah

Slezské fotbalové derby v sobotu nebude. Karviné byly odloženy dva ligové zápasy

Karviná

Koronavirová nákaza v této sezoně poprvé zasáhla do programu fotbalové Fortuna ligy. MFK Karviná má aktuálně nakažených dvacet hráčů, Ligová fotbalová asociace proto vyhověla žádosti klubu a odložila její nejbližší dva ligové zápasy. Hrát se prozatím nebude ani plánované středeční utkání domácího poháru, v němž se měli Karvinští představit na hřišti Slovácka.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Václav Jemelka z Olomouce, Martin Šindelář z Karviné, Václav Jemelka z Olomouce a Daniel Stropek z Karviné.

Článek

„Chtěli jsme zápasy odehrát, ale v momentálním počtu zdravých hráčů je to nereálné. Šest hráčů je v izolaci, čtrnáct v karanténě a z realizačního týmu jsou k dispozici pouze fyzioterapeut, masér a kustod," uvedl mluvčí MFK Karviná Adam Januszek s tím, že ve čtvrtek po desáté hodině dopoledne absolvovali hráči, kteří jsou po rozhodnutí hygieny v karanténě, další PCR testy. „Obáváme se, že počet nemocných nemusí být konečný," doplnil tiskový mluvčí.

Na neurčito byl odložen sobotní duel Karviné proti Baníku Ostrava, stejně jako následující ligové utkání v Ďolíčku proti pražským Bohemians, které se mělo uskutečnit v sobotu 30. října od 15 hodin. O náhradních termínech obou zápasů rozhodne řídící orgán soutěže v nejbližší době.

„Vedení soutěže odložilo na neurčito dvě nejbližší ligová utkání MFK Karviná, která měl slezský klub odehrát v rámci nejbližších dvou kol Fortuna ligy, a to z důvodů nařízení Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje, která rozhodla o karanténních opatřeních ve vztahu k významnému počtu členů týmu Karviné," stojí v prohlášení LFA.

Mimo hru je dvacet hráčů

Každý klub před aktuální sezonou zaslal třicetičlenný jmenný seznam svého družstva. Podle ustanovení v Rozpisu celostátních soutěží může řídící orgán soutěže odložit zápas ve chvíli, kdy z tohoto seznamu zůstane klubu po uvalení karanténních opatření a izolace nemocných osob méně než 13 hráčů do pole a jeden brankář.

„MFK Karviná má v současné chvíli podle dokumentů vydaných místně příslušnou hygienickou stanicí mimo hru 20 hráčů. Proto LFA vyhověla žádosti karvinského klubu o odložení nejbližších dvou zápasů," uvedl mluvčí LFA Štěpán Hanuš.

Před touto sezonou LFA rozhodla o tom, že zápasy první ligy se kvůli případným karanténám budou odkládat jen do 25. kola. Pak budou muset týmy k utkání nastoupit, jinak prohrají kontumačně. Nasadit mohou jakékoliv hráče. LFA sáhla k úpravě především proto, aby nedošlo k něčemu podobnému jako v ročníku 2019/20, kdy se nedohrála nadstavbová skupina o záchranu a nikdo nesestoupil.

Zakoupené vstupenky na slezské derby mezi Karvinou a Baníkem Ostrava zůstávají v platnosti i pro náhradní termín, o kterém rozhodne LFA.

Reklama

Související témata: