Hlavní obsah

Slovácko cítí šanci na Evropu v lize i v poháru. S Jurečkou dál jedná o prodloužení smlouvy

Po podzimu figurují v prvoligové tabulce na čtvrté příčce hned za elitní trojicí českých týmů. Ve fotbalovém Slovácku se před vstupem do jarní části nejvyšší soutěže netají, že by se stejně jako loni rádi probojovali do předkola Evropské konferenční ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Holeš ze Slavie Praha a Václav Jurečka ze Slovácka.

Článek

Sezonu rozehráli náramně. „Považujeme se za ambiciózní klub. Pokud skončíme čtvrtí nebo třeba dokonce třetí a dostaneme se znovu do evropského poháru, budeme hrozně rádi. Zároveň si ale uvědomujeme, jak je liga nesmírně vyrovnaná. Jaro bude hodně náročné. Půjdeme krok po kroku a uvidíme, na co to bude stačit," říká ředitel hradišťského klubu Petr Pojezný.

Týmu se v zimní přípravě výsledkově příliš nedařilo. Po úvodním vítězství nad Kroměříží uhrálo Slovácko na soustředění v Chorvatsku ze tří duelů se zahraničními mužstvy pouze jednu remízu.

„V přípravě jsme odpracovali, co jsme chtěli, byť se nám nevyhýbala drobná zranění. S výsledky ale pochopitelně spokojený být nemohu. Dvakrát jsme inkasovali tři góly, což je hodně. Dopouštěli jsme se individuálních chyb. A to i hráči, kteří mají už něco za sebou. Možná to jde také na vrub únavě z náročné přípravy. Je to pro nás takový zdvižený prst. Věřím, že máme natolik zkušené mužstvo, že se dáme do nedělní ligové premiéry s Pardubicemi dohromady. Zapracovali jsme na tom, abychom nedostatky odstranili," tvrdí kouč moravského celku Martin Svědík.

Ve vršovickém Ďolíčku, kde mají Pardubičtí domácí azyl, nečeká o víkendu snadný zápas. „Pardubice přes zimu posílily, budou chtít zřejmě do prostřední skupiny. Začátek jara je vždycky z hlediska formy týmů i kvality terénů dost nečitelný," míní trenér.

Tři dny poté se Slovácko střetne na Hané ve čtvrtfinále MOL Cupu s Olomoucí. „Přikládáme domácímu poháru úplně stejnou důležitost jako lize. Chceme v něm uspět," má jasno Svědík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík

Hradišťské mužstvo v zimě opustili Navrátil (Olomouc), Mareček (Bohemians 1905) a gólman Bajza (Karviná), jehož na pozici brankářské dvojky nahradí Fryšták, který naposledy působil ve slovenském Trenčíně. Jedinou novou tváří do pole je prozatím středopolař Ljovin, jehož Svědík vedl v minulosti v Jihlavě. „Měli jsme o něj zájem už dřív, teď to vyšlo. Středního záložníka jsme potřebovali. Ještě se poohlížíme po křídelníkovi," prozradil.

Ve Slovácku zůstává střelec Jurečka, jemuž vyprší po sezoně smlouva. „Stále se s ním bavíme o prodloužení kontraktu. K dohodě zatím nedošlo. Víc prozrazovat nebudu, jde o interní jednání," tvrdí Pojezný.

Reklama