Hlavní obsah

Slovácko dýchá na záda Spartě. Jen aby se kluci zase neuspokojili, obává se kouč Habanec

Jihlava

Favorizovanou Spartu i Jablonec doma obrali o body, ale na Slovácko nestačili. Jihlavští fotbalisté padli v prvoligovém utkání před svými fandy 1:2, a to ještě jejich brankář Hanuš chytil kanonýrovi Doškovi penaltu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Na snímku (vlevo) Pavel Dvořák z Jihlavy a Tomáš Rada ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

„Byl to dramatický zápas, s jehož kvalitou museli být diváci spokojeni. Bohužel jsme z něj ale vyšli naprázdno," posteskl si kouč celku z Vysočiny Luděk Klusáček. „Obě mužstva si počínala nebývale útočně, ale soupeř dokázal v prvním poločase dvě šance využít. O přestávce to s námi už nevypadalo moc dobře, avšak rychlým gólem na 1:2 jsme se dostali po změně stran zpátky do zápasu. Vyrovnat jsme už ale bohužel nezvládli, byť jsme si střelecké příležitosti vypracovali. Rozhodně jsme nepodali špatný výkon, chybí nám jen vyšší produktivita. A ta snad po ligové pauze přijde," nepropadal Klusáček pesimismu.

Pokutový kop proti jeho týmu, z něhož mohl zvýšit Došek na 3:1, nechtěl příliš komentovat. „Už z toho, že desítku sudí odpískal snad až čtvrt minuty po souboji Hanuše s Valentou, si snad každý udělá obrázek sám," mínil.

Záložník Slovácka Jiří Valenta byl přesvědčený, že penaltu nařídil rozhodčí Paták správně. „Já jsem se ani moc nepokoušel o balón bojovat. Hanuš ale proti mně zvedl nohu a mám po jeho zákroku i šrám. Dokonce se mi za něj omluvil," tvrdil autor úvodní trefy celku z Uherského Hradiště. „Máme po pěti kolech deset bodů, což je obrovská paráda. A navíc jsme od trenéra teď dostali dva dny volna," liboval si.

Neproměněná penalta nakonec nic neřešila

Sporný pokutový kop nakonec nehrál v utkání klíčovou roli, protože gólman Jan Hanuš Doškovu nepříliš prudkou střelu vyrazil. „Podařilo se mi odhadnout, kam Libor zamíří. Je to ale k ničemu, když jsme stejně prohráli. Hlavně kvůli neproměňování vyložených šancí," našel hlavní příčinu jihlavského nezdaru Hanuš.

Zatímco na Vysočině mají v nadcházející ligové přestávce o čem přemýšlet, v Uherském Hradišti mohou naopak jásat nad snovým startem do sezóny. „Máme za sebou mimořádně vydařený srpen, dýchat z druhého místa na záda Spartě je strašně příjemné. Teď půjde ovšem o to, aby kluky výtečné postavení v tabulce neuspokojilo, jak se nám to už občas přihodilo v minulosti. Kéž bychom se vpředu udrželi co nejdéle," přál si kouč Slovácka Svatopluk Habanec. „Za tři týdny nás čeká další velká výzva, vždyť do Hradiště přijede Liberec. Ještě předtím musíme ovšem zvládnout v domácím poháru Slavičín," měl jasno.

Reklama

Související témata: