Hlavní obsah

Slovácko po bezkrevném výkonu ani napotřetí doma nebodovalo. Kouči chyběly emoce a větší náboj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhra v Karviné je nenakopla. Fotbalisté Slovácka ani na třetí pokus v jarní části první ligy před svými fandy nebodovali. Po nezdarech s Pardubicemi a se Spartou podlehli doma Jablonci 0:1, a tak hradišťský trenér Martin Svědík neměl pražádný důvod ke spokojenosti.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Martin Svědík ze Slovácka v duelu s Jabloncem

Článek

„Do utkání jsme nevstoupili dobře. Jablonečtí byli v prvním poločase aktivnější. Nám vůbec nefungovala záložní řada. Prohrávali jsme většinu soubojů uprostřed hřiště. Špatně jsme se vyrovnávali se soupeřovým presinkem. Do přestávky jsme předvedli minimum pozitivních věcí,“ posteskl si zklamaný Svědík.

Přesto na konci úvodní půlhodiny dopravil veterán Petržela parádní střelou míč do sítě, avšak fotbalisté Slovácka se radovali z gólu jen chvíli. Zasáhl totiž VAR a sudí Všetečka vedoucí branku domácích po prozkoumání videa kvůli ofsajdu Reinberka, jenž clonil jabloneckému gólmanovi Hanušovi, vzápětí odvolal.

„Už jsem se na tu situaci koukal. Sudí to mohli rozřešit jakkoliv. A svoje rozhodnutí si asi obhájí,“ říkal Svědík smířeně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Filip Souček z Jablonce a Rigino Cicilia ze Slovácka

Po změně stran se naopak trefil jablonecký Štěpánek a tento gól už platil. A byl nakonec pro Severočechy vítězný. „Upozorňoval jsem v pauze kluky v kabině, že jedna branka může rozhodnout. Šli na hřiště s tím, že musíme být směrem dopředu aktivnější. Malinko jsme se zlepšili, ale u gólu Jablonce jsme výrazně zaspali. Sinjavskij bohužel Štěpánka nedohrál,“ vadila trenérovi nezodpovědnost.

Jeho mužstvo se snažilo v závěru o vyrovnání se třemi útočníky, avšak nevytvořilo si žádnou vyloženou šanci. „Byla to z naší strany křeč. V naší hře mně chyběl větší náboj, emoce a vyšší intenzita. Po tak špatném výkonu jsme nemohli pomýšlet na body. Asi se budeme muset zamyslet, co chceme a jaké ambice vlastně máme. Takové utkání bychom měli zlomit v náš prospěch, i když se nedaří,“ měl Svědík jasno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Jablonce se radují z vítězství nad Slováckem

Přestože se jeho tým stále drží v tabulce nejvyšší soutěže na čtvrté příčce, další domácí prohra ho štvala také kvůli příznivcům Slovácka. „Takhle bezkrevný výkon si od nás nezasloužili. Obzvlášť ti, co nás celý zápas výrazně podporují a cestují s námi i k venkovním duelům,“ omlouval se na dálku.

Svědík připomněl, že hradišťské fotbalisty donedávna zdobil týmový výkon. „Ve střetnutí s Jabloncem jsme se ale rozhodně týmově nechovali. Za což jsem samozřejmě také já zodpovědný,“ vzal vinu i na sebe.

Je rád, že smlouvu ve Slovácku prodloužil klíčový záložník Havlík. Svými výkony však zatím zaostává za povedeným podzimem. „S Jabloncem se ve středu pole nedařilo ani Trávníkovi či Kohútovi. Věřím, že Havlíkovy výkony budou postupně zase stoupat,“ uvítal by Svědík.

Hradišťští se musí obejít dlouhodobě bez kapitána Kadlece, který by se mohl vrátit po operaci achilovky na hřiště až zhruba na přelomu dubna a května. „Hodně nám chybí na hřišti i v kabině, kde si samozřejmě něco řekne. Zkrátka teď ale není k dispozici a my se s tím musíme vypořádat,“ uvědomuje si kouč.

Reklama