Hlavní obsah

Slovácko - Teplice 2:1Slovácko po dvou prohrách zabralo, povedl se mu obrat proti Teplicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Gning 0 : 1
85. Vecheta 1 : 1
90. Hofmann 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka otočili zápas 13. kola první ligy s Teplicemi a zvítězili 2:1. Hosty poslal do vedení na konci první půle Abdallah Gning, v 86. minutě vyrovnal střídající Filip Vecheta a vítězný gól vstřelil v páté minutě nastavení Stanislav Hofmann. Tým z Uherského Hradiště vyhrál po dvou porážkách a doma teprve podruhé v sezoně, v tabulce si polepšil na desáté místo. Čtrnácté Teplice nebodovaly potřetí za sebou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Stanislav Hofmann ze Slovácka se raduje z gólu proti Teplicím.

Článek

V sestavě domácích odehrál hodinu devětatřicetiletý Milan Petržela a 464. startem v nejvyšší soutěži vyrovnal rekord současného reprezentačního kouče Jaroslava Šilhavého. Slovácku tak vyšla generálka na čtvrteční klíčový duel Evropské konferenční ligy proti Kolínu nad Rýnem.

V šesté minutě se jubilant Petržela dostal do slibné pozice na hranici šestnáctky, jenže akci nezakončil. Odstartoval tím nápor domácích, jejichž akce sice nepostrádaly rychlost a kombinaci, ale především přesnost finální fáze.

Ze střední vzdálenosti tvrdě stříleli Havlík i Tomič. Zformovaná teplická defenziva si poradila s řadou centrů, po jednom z nich hlavičkoval těsně nad Hofmann a Kozáka vychytal brankář Grigar.

Severočeši vytěžili v první půli z útočného minima maximum. Gningův a Kodadův náznak šance ještě gólem neskončily, prosadil se až zblízka ve 42. minutě Gning svým pátým ligovým gólem v sezoně.

Slovácká honba za obratem začala v 51. minutě bombou Havlíka do břevna a také mnohem intenzivnějším tlakem než v první půli. Jenže koncovka, respektive schopnost se do ní dostat, nebyla dnes silnou stránkou domácího týmu.

Tohle všechno hrálo do karet Teplicím, které měly i štěstí při šanci Tomiče, o vyrovnání se při drtivém tlaku postaral zblízka hlavou Vecheta po zaváhání Grigara. V páté minutě nastavení pak rozhodl střelou k tyči Hofmann, který tak stylově oslavil svůj 200. zápas v nejvyšší soutěži. Slovácko s Teplicemi neprohrálo sedmý ligový duel za sebou.

13. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Teplice 2:1 (0:1)
Branky: 85. Vecheta, 90.+5. Hofmann - 42. Gning. Rozhodčí: Radina - Váňa, Arnošt - Franěk (video). ŽK: Kohút, Kalabiška - Žák, Kučera, Grigar. Diváci: 3810.
Slovácko: Nguyen - Reinberk (63. Trávník), Hofmann, Kadlec, Duskí (46. Kalabiška) - Havlík, Daníček - Tomič, Petržela (60. Vecheta), Kohút (75. Holzer) - Kozák (46. Mihálik). Trenér: Svědík.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka, Kučera, Mareček, Jukl (54. Žák), Shejbal (24. Kodad) - Trubač (90.+3. Křišťan), Gning. Trenér: Jarošík.

Reklama