Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Bohemians 4:3Boleslavští fotbalisté třikrát prohrávali, nakonec ale zvítězili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Květ (penalta) 0 : 1
45. Mareček 1 : 1
58. Drchal 1 : 2
62. Pech 2 : 2
73. Květ 2 : 3
83. Šimek 3 : 3
86. Mareček 4 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili ve 13. kole první ligy Bohemians 1905 4:3, přestože třikrát prohrávali. V 86. minutě přestřelku rozhodl svým druhým gólem v utkání Daniel Mareček, který je v Boleslavi na hostování právě z pražského klubu. Hosté třikrát vedli po dvou proměněných penaltách Romana Květa a střele Václava Drchala. K první domácí výhře Středočechů v této sezoně střelecky přispěli také David Pech a David Šimek. "Klokani", kteří dohrávali od 68. minuty bez vyloučeného Adama Jánoše, přišli o venkovní neporazitelnost v ligovém ročníku a v tabulce zůstali pátí. Mladá Boleslav se posunula na deváté místo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Daniel Mareček z Boleslavi (vpravo) po prvním gólu proti Bohemians.

Článek

"Klokani" v dosavadním průběhu sezony v šesti zápasech na soupeřových hřištích ztratili body jen za remízu na Spartě, také dnes začali velmi ofenzivně a brzy byli odměněni. Souboj před boleslavskou brankou si rozhodčí Berka znovu prohlédl na videu, konstatoval, že si Suchý v souboji s Prekopem pomohl rukou, a nařídil pokutový kop. Květ, který hattrickem rozhodl předchozí venkovní zápas na Slovácku, penaltu proměnil.

Boleslavští tak podobně jako před týdnem na hřišti Slavie museli už od čtvrté minuty dotahovat brankové manko. Ve středu pole jim však citelně chyběl zkušený tvůrce hry Matějovský, jehož vyřadilo svalové zranění. A tak blíže ke gólu měl znovu soupeř.

Domácí o sobě dali vědět až v závěru prvního poločasu, kdy už se soupeř možná viděl v šatně. Ve třetí minutě nastaveného času si Mareček naběhl na Šimkův centr a z voleje poslal míč do sítě svého mateřského klubu, který souhlasil s jeho startem ve vzájemném zápase, což v české lize nebývá obvyklé.

Vyrovnávací gól domácí povzbudil a po změně stran byli mnohem aktivnější, ale nebezpečnější byli znovu hosté. Početnou skupinu vršovických fanoušků nejprve potěšil v 55. minutě Jánošův volej z dálky, s nímž si ale Šeda poradil. Pak se v rozpětí jedné minuty dostal dvakrát do šance Drchal. Nejprve si při brejku položil i Šedu, ale trefil jen boční síť, podruhé už mířil přesně.

Už za čtyři minuty však prolétl Fulnekův centr od postranní čáry celou obranou a Pech u vzdálenější tyče podruhé vyrovnal. V 67. minutě se šel sudí Berka znovu podívat na obrazovku a tentokrát hosty nepotěšil. Původní žlutou pro Jánoše změnil v červenou. Do třetice videorozhodčí odhalil, že Šimek fauloval Drchala ještě v šestnáctce a Květ proměnil i svou druhou penaltu. Byl to pro něj sedmý ligový gól v této sezoně.

V závěru ale domácí přece jen využili početní převahu. Nejprve Šimek hlavou vyrovnal a Mareček svým druhým gólem v zápase strhl poprvé vedení na stranu domácích. Zajistil tak Středočechům první domácí ligovou výhru od dubnového vítězství nad Českými Budějovicemi. Bohemians nemají na mladoboleslavský stadion příjemné vzpomínky, naposledy tady uspěli v roce 2017, dnes tady už pošesté v řadě prohráli.

13. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 4:3 (1:1)
Branky: 45.+3 a 86. Mareček, 62. Pech, 83. Šimek - 4. a 73. obě z pen. Květ, 58. Drchal. Rozhodčí: Berka - Machač, Slavíček - Petřík (video). ŽK: Kubista - Květ, Hronek. ČK: 67. Jánoš (Bohemians). Diváci: 2676.
M. Boleslav: Šeda - Suchý, Karafiát, Šimek - Pech, Kubista, Dancák (80. Mašek), Fulnek - Mareček (90. Darmovzal), Skalák (90.+3 Stránský) - Ladra. Trenér: Hoftych.
Bohemians: Valeš - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál (90. Bartek), Jindřišek, Jánoš, Kovařík (63. Hronek) - Květ (80. Krch), Prekop (90. Hála) - Drchal (80. Mužík). Trenér: Veselý.

Reklama