Hlavní obsah

Slovácko po pěti kolech bodovalo naplno. Vylepšili jsme defenzivu, těší hradišťského kouče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pěti ligových zápasech v řadě, v nichž urvali pouhé dvě remízy, už zase bodovali naplno. Fotbalisté Slovácka, kteří hrají i skupinu Konferenční ligy a před reprezentační pauzou evidentně dopláceli na nabitý program, zvítězili v ostře sledovaném derby ve Zlíně 2:0.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Marek Havlík ze Slovácka, Michal Trávník ze Slovácka, brankář Matěj Rakovan ze Zlína.

Článek

Naladili se tak na čtvrteční pohárový duel s francouzským Nice. „Odpočinek nám evidentně pomohl. Nebyl to příliš líbivý zápas, avšak to, že jsme konečně brali všechny tři body, je pro nás momentálně naprosto nejdůležitější. Oproti předchozím utkáním jsme se výrazně zlepšili v defenzivě, což byl hlavní klíč k úspěchu," domnívá se hradišťský kouč Martin Svědík.

Svoje mužstvo pochválil i za trpělivost. „V prvním poločase jsme ještě dvě nebo tři šance zahodili, ale krátce po přestávce se nám už povedlo vstřelit rozdílovou branku," liboval si. Pak měli Zlíňané míč častěji na kopačkách. „Zahrávali pár standardek, avšak do větší střelecké příležitosti jsme je nepustili. Z brejku jsme naopak pečetili výhru," netajil radost.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Michal Trávník ze Slovácka v souboji s Youba Dramé ze Zlína .

Svědíka potěšil výkon urostlého útočníka Kozáka. „Přestože nedal gól, výborně na hrotu sklepával balony. Byl nesmírně platným hráčem," tvrdil. Věří, že jeho mužstvo bude postupně stoupat tabulkou vzhůru. „Teď se nám snad zvedne sebevědomí a na triumf v derby navážeme v dalších ligových kolech," uvítal by.

Druhou pojišťovací trefu Slovácka vstřelil v závěru střídající Michal Trávník. „Věděli jsme, že moc šancí v zápase nebude, a tak jsme hrozně rádi, že jsme dvě proměnili. Zasekl jsem si míč a před dobíhajícím protihráčem jsem stihl vypálit. Pokud mě paměť neklame, je to moje premiérová branka v derby se Zlínem v kariéře. Z Hradiště pocházím, a tak moc dobře vím, co tyto duely pro obě mužstva i jejich příznivce znamenají," usmíval se fotbalista, který se před touto sezonou vrátil z Turecka, a ve Slovácku hostuje ze Sparty.

Trávník prozradil, že dvoutýdenní reprezentační přestávka jeho celku prospěla. „Odpočali jsme si. Užili jsme si trochu víc rodiny. Teď nás opět čeká vzhledem ke dvojutkání s Nice v Konferenční lize náročný program, a tak nám nabitá energie přijde vhod," ví dobře.

Neřeší, že ne pokaždé nastupuje od začátku. „Hrajeme spoustu zápasů, a tak je logické, že trenér sestavou točí. Důležité je, aby hráči, kteří jdou na hřiště v průběhu střetnutí, týmu pomohli. Jsem rád, že se mně to povedlo," těší Trávníka.

Reklama

Související témata: