Hlavní obsah

Olomouc - Slovácko 0:3Slovácko protáhlo vítěznou sérii a v neúplné tabulce je druhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
71. Reinberk 0 : 1
80. Cicilia 0 : 2
90. Holzer 0 : 3
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Slovácka zvítězili ve 13. kole první ligy v Olomouci 3:0 a posunuli se na druhé místo neúplné tabulky. Všechny góly vstřelili hosté ve druhém poločase. Postupně se trefili Petr Reinberk a střídající hráči Rigino Cicilia a Daniel Holzer. Tým z Uherského Hradiště vyhrál v nejvyšší soutěži pošesté v řadě, naopak Sigma potřetí za sebou prohrála.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jan Kalabiška ze Slovácka, Vít Beneš z Olomouce a brankář Matúš Macík z Olomouce.

Článek

V sedmé minutě střílel domácí záložník González jen do středu branky, kde byl připravený Nguyen. Hostující gólman musel být pozorný také o dvě minuty později, protože vápnem nepříjemně skákal Hálův sražený centr. Nguyen si vzápětí poradil také se střelou Hály zpoza vápna.

V 17. minutě zahrozili poprvé také hosté a hned šlo o nadějnou příležitost. Míč se dostal ve vápně k Jurečkovi, který hlavou z bezprostřední blízkosti zamířil těsně nad. Nepřesná byla také hlavička olomouckého stopera Beneše po standardní situaci. Po půlhodině si navedl míč k vápnu Sadílek, ale přízemní střelou zamířil jen do rukavic domácího brankáře Macíka. Následovala pasáž bez větších šancí, výjimkou byl až náběh Hály za hostující obranu. Olomoucký záložník si však míč v klíčové chvíli ukopl a zakončit nedokázal.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Pablo González z Olomouce a Michal Kohút ze Slovácka.

V úvodu druhého dějství zkusil štěstí z velké dálky Zifčák, Nguyen proti jeho střele bez potíží zasáhl. Zajímavé příležitosti měl o chvíli později hostující Petržela, ale nejdříve branku z levé strany netrefil a vzápětí sám na zadní tyči jen těsně nedosáhl na centr z pravé strany. Okamžitě poté se k lepšímu zakončení uvnitř pokutové území dostal Sadílek, s jehož pokusem si však Macík také poradil a nepřipustil ani následnou dorážku. Po hodině hry zahrál prudce střílený centr z levé strany Zahradníček a Zifčák míč tečoval mimo tři tyče.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Pablo González a Ondřej Zmrzlý z Olomouce a Milan Petržela ze Slovácka.

V 71. minutě se Slovácko poprvé prosadilo. Odražený míč našel na hranici velkého vápna Reinberk a nechytatelným volejem ho poslal do sítě. O 10 minut později už hosté vedli o dvě branky. Kalabiška si navedl míč do vápna a v ideální chvíli ho posunul na volného Ciciliu, který zamířil přesně pod horní tyč Macíkovy branky.

Cicilia mohl přidat svoji druhou branku s koncem základní hrací doby, ale na centr z pravé straně těsně nedosáhl. Slovácko se přesto ještě jednoho zásahu dočkalo. V nastaveném čase byl na správném místě Holzer a z malého vápna dotlačil míč za brankovou čáru.

Hanáci, kteří ve středu prohráli v dohrávce na Slavii 0:1, v šestém domácím utkání této ligové sezony poprvé nebodovali. Slovácko vyhrálo v lize na Andrově stadionu po osmi zápasech poprvé od května 2011.

13. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 0:3 (0:0)
Branky: 71. Reinberk, 80. Cicilia, 90.+3 Holzer. Rozhodčí: Petřík - Hájek, Mokrusch - Adámková (video). ŽK: González, Breite (oba Olomouc). Diváci: 3047.
Olomouc: Macík - Látal (74. Matoušek), Hubník, Beneš, Zmrzlý - Zahradníček, Breite, González, Daněk (74. Růsek), Hála (68. Šíp) - Zifčák. Trenér: Jílek.
Slovácko: Nguyen - Kalabiška, Hofmann, Kadlec, Reinberk - Havlík, Sadílek (90.+2 Šimko) - Petržela (71. Daníček), Kohút (46. Cicilia), Navrátil (71. Holzer) - Jurečka (90. Tomič). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: