Hlavní obsah

Slovácko - Hr. Králové 1:0Slovácko využilo přesilovku a bere těsnou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Daníček 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka zvítězili v nedělním utkání 2. kola nejvyšší soutěže nad Hradcem Králové 1:0. Votroci dlouho drželi bezbrankový stav, pak byl ale vyloučen Gabriel a favorit přesilovku využil. Vítězný gól vstřelil Vlastimil Daníček.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vlastimil Daníček ze Slovácka rozhodl o výhře nad Hradcem Králové.

Článek
Fotogalerie

Domácí trenér Svědík udělal oproti čtvrteční porážce 0:3 na hřišti Fenerbahce Istanbul v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy hned šest změn v základní sestavě. V ní poprvé nastoupila i letní posila Kozák, ale chyběli veteráni Kadlec, Petržela či Kalabiška.

Na útočném elánu slováckého týmu se změny moc neprojevily, po deseti minutách hry se do střeleckých příležitostí dostali Šašinka s Kozákem, ale brankáře Reichla nepřekonali. V 16. minutě Kozák sklepl míč na nabíhajícího Šašinku a ten trefil tyč.

Hradec se musel soustředit na obranu, která pod domácím náporem dostávala zabrat. Východočeši jen sporadicky pronikali před gólmana Ngyuena, výjimkou byla hlavička Gabriela po rohu.

Ve 23. minutě bylo Slovácko opět blízko gólu, když Trávníkův centr na Kozáka srazil obránce Čech na břevno. Slibný náznak měla další spolupráce domácích útočníků, ale Šašinkova koncovka nebyla přesná, podobně jako přímý kop Holzera v nastaveném čase.

V prvních vteřinách druhé půle byl za faul a druhou žlutou kartou vyloučen Gabriel. Jeho spoluhráč Vašulín v 51. minutě trefil po rohu tyč, což byla na dlouhou dobu poslední ofenzivní akce hostů.

Slovácko zahájilo přesilovku hodně aktivně. Dva pokusy Trávníka ještě úspěchem neskončily, Kohút po rohu potřetí v zápase zamířil do tyčky, ale odražený míč v 58. minutě poslal do sítě Daníček. Jednatřicetiletý obránce dal gól i v předchozím vzájemném střetnutí v nadstavbě minulé sezony (3:0).

Vedoucí gól přinesl domácím klid a také více kreativity v útoku. Blízko ke své premiérové trefě v dresu Slovácka byl Kozák, Trávníka opět vychytal výborný Reichl a Petržela se zbytečně "ukličkoval".

Tlak mužstva z Uherského Hradiště v závěru nepolevil, i když se hosté i v deseti snažili o vyrovnání a nebezpečně pálil Vašulín. Poslední minuty však měli v režii domácí a výhru v pohodě uhájili.

Slovácko tak porazilo Hradec ve třetím soutěžním duelu za sebou bez inkasované branky a doma bodovalo poosmé v řadě. Východočeši protáhli čekání na venkovní výhru na šest ligových zápasů.

2. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FC Hradec Králové 1:0 (0:0)
Branka: 58. Daníček. Rozhodčí: Berka - Vlček, Mokrusch - Kocourek (video). ŽK: Daníček, Petržela, Duskí - Kodeš, Gabriel, Harazim, Čech, Koubek (trenér). ČK: 46. Gabriel (Hradec Králové). Diváci: 4202.
Slovácko: Nguyen - Tomič (73. Sinjavskij), Hofmann (88. Kadlec), Daníček, Šimko - Kohút (63. Duskí), Trávník, Ljovin, Holzer (63. Petržela) - Kozák (73. Kalabiška), Šašinka. Trenér: Svědík.
Hradec Králové: Reichl - Klíma, Čech, Smrž - Gabriel, Kučera, Kodeš (71. Rada), Harazim (88. Dvořák) - Kubala, Vašulín, Vlkanova (74. Novotný). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články