Hlavní obsah

Slovácko - Č. Budějovice 1:0Slovácko zdolalo Budějovice a vyhrálo čtvrté z posledních pěti kol

MinutaMin. Tým Hráč Akce
70. Holzer 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka zvítězili v 17. kole první ligy nad Českými Budějovicemi 1:0. Jedinou branku vstřelil v 70. minutě střídajicí Daniel Holzer. Tým z Uherského Hradiště doma v lize bodoval naplno potřetí za sebou, vyhrál čtvrté z posledních pěti kol a v neúplné tabulce poskočil na šestou příčku. Jihočechům nevyšla soutěžní premiéra pod novou trenérskou dvojicí Marek Nikl, Tomáš Zápotočný a v nejvyšší soutěži prohráli čtvrtý z posledních pěti duelů. Od první barážové příčky je nadále dělí dva body, Jablonec navíc odehrál o zápas méně.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

V šesté minutě nabídl faulující Hora domácím možnost trestného kopu z 20 metrů. Havlík ji ale nevyužil a poslal míč nad břevno. Na delší dobu to byla jediná střelecká příležitost Slovácka.

Budějovice nepřijely pouze bránit, aktivním napadáním znemožňovaly domácím rozehrávku a mohly být odměněny i gólem. Ve 12. minutě zachytil Hora špatný odkop Nguyena z prostoru mimo velké vápno, z voleje z 35 metrů vypálil na prázdnou branku, ale Kadlec míč těsně před čárou odkopl.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Benjamin Čolič z Českých Budějovic a Michal Kohút ze Slovácka v souboji o míč.

Vyrovnaná partie se odehrávala i v dalším průběhu první půle. Ve 28. minutě střílel ve slibné pozici těsně vedle Kohút. Na druhé straně obrana Slovácka zblokovala pokus Hellebranda, těsně mimo skončila i hlavička Kalabišky.

Bojovný duel pokračoval i po přestávce. Dvakrát se o první gól utkání hlásil Reinberk, nejprve byla jeho střela zblokována a podruhé jej vychytal Janáček. Domácí hru oživil příchodem Korejce Kim Sung-pina, který připravil tutovku Vechetovi, jehož pokus zastavili až těsně před branou obránci Dynama.

V 70. minutě rozveselil zmrzlé tribuny střídající Holzer. Naběhl si za obranu na měkký centr Havlíka a zblízka otevřel skóre. Hosté se nevzdali, v posledních minutách se snažili o tlak, jenže zkušený domácí tým výhru uhájil. V nastavení trefil ještě Kim Sung-pin tyč. Svěřenci trenéra Svědíka neprohráli s Jihočechy pátý z posledních šesti ligových duelů.

17. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)
Branka: 70. Holzer. Rozhodčí: Všetečka - Hrabovský, Pečenka. ŽK: Vecheta, Kadlec - Hora, Králik, Broukal. Diváci: 2714.
Slovácko: Nguyen - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška - Havlík, Daníček - Petržela (76. Duskí), Kohút (62. Kim Sung-pin), Brandner (62. Holzer) - Vecheta (87. Šašinka). Trenér: Svědík.
Č. Budějovice: Janáček - Broukal, Havel, Králik, Skovajsa - Čolič, Čermák, Hellebrand (79. Matoušek), Hora - Potočný (87. Hais), Zajíc (62. Adediran). Trenér: Nikl.

Reklama