Hlavní obsah

Slovácko zvládlo pohár i ligu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Ve středu postoupili přes Teplice mezi nejlepší čtyři týmy v Poháru ČMFS a už o tři dny později zdolali 1:0 v důležitém ligovém utkání rovněž sestupem ohrožené Blšany. Tým Slovácka anglický týden zvládl. "Oba cíle jsme beze zbytku splnili. Teď si můžeme trochu vydechnout a v klidu se připravit na další ligové střetnutí. V sobotu ve Zlíně půjde také o hodně," přemítal šťastný Ladislav Molnár, trenér mužstva z Uherského Hradiště.

Článek

Těsné vítězství nad Blšany zařídil Slovácku již v prvním poločase proměněným pokutovým kopem stoper Petr Pavlík. "Za dobu svého působení v Hradišti jsem kopal už čtvrtou penaltu a všechny jsem proměnil. Nervózní jsem nebyl. Počkal jsem si na pohyb brankáře Chvalovského a poslal míč k opačné tyči," líčil spokojený exekutor.

Slovácký tým neprohrál už sedm ligových zápasů v řadě a postupně se zbavuje starostí se záchranou. "Klid ale ještě zdaleka nemáme. K derby do Zlína pojedeme znovu s touhou připsat si minimálně bod," plánoval Pavlík.

Fotbalisté Blšan čekají na vítězství od úvodního jarního kola, kdy zdolali doma Zlín. Na Moravu cestovali s vizitkou čtyř nerozhodných výsledků v řadě. Naději na opětovný zisk aspoň jednoho bodu jim vzala nejen penalta, ale hlavně Michalovo vyloučení už po 17 minutách druhé půle. "Netvrdím, že nemělo být. Sudí Matějek však byl na nás přísnější. Dával nám karty za běžné fauly," tvrdil blšanský kouč Michal Bílek.

A to nescházelo mnoho, aby hosté zápas dohráli pouze v devíti. Zákrok Šourka na Ivanu totiž vzbudil velkou dávku emocí. Druhá žlutá by totiž rovněž znamenala nucený odchod ze hřiště. "Trochu ve mně hrklo. Rozhodčí ale naštěstí tlaku domácích nepodlehl. Jen jsem se před Ivanu postavil a on do mě v plném běhu narazil. Nešlo o nic hrozného. Hned jsem se mu navíc omluvil," říkal obránce Radek Šourek.

Trenér Bílek se ale už raději díval dopředu. "V boji o záchranu přituhuje, teď musíme doma proti Jablonci zabrat. Čeká nás úkol nahradit Müllera s Michalem, kteří dostali čtvrtou žlutou kartu a nenastoupí," přemýšlel o dalším duelu.

Reklama

Související témata: