Hlavní obsah

Liberec - Hr. Králové 2:0Slovan slaví, Van Buren si připsal gól a asistenci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Van Buren 1 : 0
76. Rondič 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce porazili v 15. kole první ligy Hradec Králové 2:0. Hlavní postavou domácích vítězů byl nizozemský útočník Mick van Buren, který ve 14. minutě po sólové akci vstřelil první gól a druhý připravil čtvrt hodiny před koncem pro bosenského ofenzivního spoluhráče Imada Rondiče. Slovan se posunul na sedmé místo tabulky, Východočeši i po druhé prohře za sebou zůstávají čtvrtí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Mick van Buren z Liberce.

Článek

Pro hradecké fotbalisty je Liberec hodně nepříjemným soupeřem, kterého naposledy porazili před jedenácti lety a jejich jediná výhra na stadionu U Nisy je až z roku 1994. Ani tentokrát nezačal zápas pro Východočechy dobře. Po oboustranně neurovnaném úvodu ukázal svou sílu Van Buren. Po Čihákově chybě se protáhl středem obrany mezi třemi hráči a střelou mezi nohy brankáře Reichla dal svůj devátý ligový gól v sezoně.

Trenér hostů Koubek ani po překvapivé domácí prohře 1:3 v derby s Pardubicemi sestavu nijak výrazně nezměnil. Jen nemocného Gabriela na pravém kraji zálohy nahradil Harazim a měl také první šanci. Jeho hlavičku v 18. minutě ale zneškodnil Vliegen. Belgický gólman svůj tým podržel i při dalších hlavičkách Kučery a Čiháka v rozpětí pěti minut. I ve zbytku poločasu byli hosté aktivnější, ale na jejich kontě přibývaly jen rohové kopy. Ani Slovan do přestávky si žádnou vážnější šanci nevytvořil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Michael Rabušic z Liberce a František Čech z Hradce Králové.

Po změně stran Východočeši stupňovali tlak, ale jejich akce postrádaly zakončení, a tak blíž ke vstřelení gólu byli Liberečtí. Vedení jim mohl v 53. minutě pojistit Rabušic, ale po Valentově centru v dobré pozici hlavičkoval vedle branky. Višinského střela z dálky o deset minut později těsně minula tyč.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Olivier Vliegen z Liberce.

Nejlepší královéhradecký střelec Kubala se pokusil v 72. minutě překvapit brankáře patičkou, ale Vliegena nenachytal. Hosté ve snaze o vyrovnání zapomínali bránit a Van Buren toho znovu využil. Přesným centrem našel volného Rondiče a bosenský náhradník akrobatickým volejem vstřelil svůj první gól v sezoně. Hradec už odpovědět nedokázal a Vliegen počtvrté udržel čisté konto.

15. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FC Hradec Králové 2:0 (1:0)
Branky: 14. Van Buren, 76. Rondič. Rozhodčí: Zelinka - Vlček, Podaný - Machálek (video). ŽK: Rabušic, Vliegen - Vašulín, Rada, Matěj Koubek. Diváci: 3125.
Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Plechatý, Talovjerov - Mikula, Fukala (84. Prebsl), Červ, Valenta (62. Purzitidis), Višinský (74. Frýdek) - Rabušic (62. Rondič), Van Bure (84. Kozák). Trenér: Kozel.
Hradec Králové: Reichl - Klíma, Čihák, Smrž - Harazim (70. Matěj Koubek), Kodeš, Kučera, Ryneš - Rada - Kubala, Vašulín. Trenér: Miroslav Koubek.

Reklama