Hlavní obsah

Slunce, seno, derby… Internet se baví hulvátskou řežbou v Edenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl to být zápas, o kterém se bude ještě dlouho mluvit. V tomto směru tedy nezklamal. Nedělní šlágr fotbalové ligy mezi Slavií a Spartou (1:1) se v pondělí skutečně intenzivně dohrává na sociálních sítích. O hru jako takovou a fotbalovou úroveň duelu dvou vládců domácí soutěže v nich ovšem vůbec nejde. Tématem jsou nechutné strkanice, žluté a červené karty na obou stranách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Emoce v derby. Ladislav Krejčí ze Sparty Praha a Jan Bořil ze Slavie Praha během potyčky.

Článek

Příznivci nesmiřitelných rivalů se na sociálních sítích osočovali dávno před derby, a také po něm ještě dlouho budou.

Najdou se ovšem i vtipné příspěvky, které ostudný zápas vystihují s nadhledem.

„Slunce, seno, derby…“ přirovnává třeba FK Rokycany melu na trávníku v Edenu ke známé pranici z jednoho z Troškových filmů.

Nic reklamu na nenávist, v niž se derby proměnilo, necharakterizuje víc, než snímky kapitánů Jana Bořila a Ladislava Krejčího, kteří se drží pod krkem a cloumají sebou.

„Blbý a blbější,“ napsal bývalý plzeňský kapitán David Limberský. Ve svém příspěvku tak oba vyloučené kapitány také přirovnal k postavám z jiného známého filmu.

Zatímco Bořila s Krejčím čeká jen disciplinární řízení, Limberský čelí u soudu obvinění z vydírání. Možná si to posléze uvědomil a svůj příspěvek poté smazal.

„Tolik karet nemáš ani ty…“ baví se v satirické fotomontáži před přenosem z derby premiér Petr Fiala s ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem.

Pavel Novotný, kontroverzní starosta Řeporyj, vypodobnil Krejčího s dudlíkem.

Sparťané si zase berou na mušku nešťastníka Igoha Ogbua, který již ve druhém derby v řadě zavinil penaltu. Buď její úspěšný exekutor Lukáš Haraslín ve fotomontáži zdvihá jako trofej jeho sešívaný dres, nebo je číslo pět se jmenovkou urostlého stopera přímo zobrazeno na výročním černém dresu Sparty.

Sociální sítě se baví po svém. Fotbal však dostal pořádnou ránu. Jak poznamenal trenér červenobílých Jindřich Trpišovský, derby se vrátilo někam, kam nikdo nechce…

Reklama