Hlavní obsah

Úlet Bořila s Krejčím bude mít dohru. Hrozí jim přísné tresty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mela, která se během fotbalového derby strhla v 87. minutě po faulu slávistického útočníka Mojmíra Chytila na brankáře Sparty Petera Vindahla, bude mít dohru. Kvarteto vyloučených půjde před disciplinární komisi, na trest čekají kapitán sešívaných Jan Bořil a kapitán Letenských Ladislav Krejčí stejně jako asistent slávistického trenéra Pavel Řehák a vedoucí sparťanského mužstva Miroslav Baranek.

Emoce v derby, výkon sudích a Jan Bořil. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Chytila po tvrdém ataku hned zblízka vyplísnil Vindahl, k ležícímu forvardovi domácích se okamžitě seběhli další hráči. Strkanice se rozrůstaly, až do klubka vlétl Bořil a vzájemně se s Krejčím chytili za dres a kolem krku. Když se oba kapitány podařilo od sebe odtrhnout, povalil ještě Bořil na zem Lukáše Haraslína. Rozhodčí Ladislav Szikszay oba kapitány vyloučil.

Oba tak určitě nebudou k dispozici pro středeční utkání v domácím poháru, Sparta hraje v Líšni, Slavia v Kroměříži. Oběma hrozí od disciplinární komise zastavení činnosti až na dva měsíce nebo pokuta až 25 tisíc korun.

„Kdo se v souvislosti s utkáním dopustí tělesného napadení soupeře, spoluhráče, trenéra nebo jiné osoby cloumáním, vražením, udeřením anebo jiným podobným způsobem, a pokud byl anebo měl za to být při utkání vyloučen podle pravidla č. 12 Pravidel fotbalu, bude potrestán zákazem činnosti až na dva měsíce nebo peněžitou pokutou až do výše 25 000 Kč,“ stojí v Disciplinárním řádu FAČR v paragrafu 48 s názvem „Tělesné napadaní“, podle kterého budou oba tribunálem předsedy Richarda Bačka s největší pravděpodobností souzeni. Dostanou stejný, nebo každý jiný trest? To záleží na Bačkovi a spol., jak celou situaci vyhodnotí.

Jindřich Trpišovský o červených kartách: Pavel Řehák chtěl situaci uklidnit. Co vyčte Bořilovi? Video: Sport.cz

Kromě hráčů se do vřavy zapojil i Řehák, který se vydal do chumlu kolem Szikszaye. Když se vracel na lavičku, na hrací ploše na sebe pokřikovali s Barankem. Hlavní sudí oba také vyloučil, takže i slávistický asistent trenéra a sparťanský vedoucí mužstva půjdou před disciplinárku.

Ta by je měla trestat podle paragrafu 43 „Narušení řádného průběhu hry“, v němž stojí: „Kdo jako hráč nebo člen realizačního týmu svým jednáním závažným způsobem narušuje řádný průběh hry, zejména neslušně pokřikuje na hřišti, zabrání soupeřovu družstvu dosáhnout branky nebo zmaří soupeři zjevnou možnost dosáhnout branky přestupkem proti pravidlům fotbalu, nebo se při utkání jinak neukázněně chová ve hře či mimo ni a byl nebo měl za to být při utkání vyloučen podle pravidla č. 12 Pravidel fotbalu, bude potrestán důtkou, zákazem činnosti až na čtyři týdny, výkonem fotbalově prospěšné činnosti nebo peněžitou pokutou až do výše 200 000 Kč.“

Nebylo to hezké, říká o derby Brian Priske. Krejčí se jenom bránil!Video: Sport.cz

Je jasné, že nejbližší zasedání disciplinární komise bude výživné. Proběhne v úterý odpoledne.

Potyčky po derby Slavia - Sparta v pražském Edenu Video: Sport.cz

Reklama