Hlavní obsah

Šmicer před derby: Na Spartu nepůjdu, pro slávisty tam není moc přátelská atmosféra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Derby proti Spartě zažil nesčetně, několik z nich rozhodl svými góly. Poslední roky ikoně Slavie Vladimíru Šmicrovi dělali sešívaní v bitvách se Spartou radost, drtivou většinu jich vyhráli. Teď je ale po dlouhé době situace jiná, do sobotního duelu na Letné půjde jako favorit Sparta. Vzhledem k lepší jarní formě i rozsáhlé marodce červenobílých. „Slavia nemá tolik hráčů v top formě jako Sparta. Je v těžší situaci. Ale právě tyhle zápasy přinášejí překvapení," říká Šmicer.

Sparta jde do derby v roli lídra tabulky. Je to výhoda? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Čekáte vyhrocené derby?

Nevím, jestli bude vyhrocené, ale bude nesmírně důležité. Spartě se daří, veze se na vlně, Slavia má svoje problémy. Nevyhrává venku, navíc je v týmu chřipka a zranění. Doufám, že se co nejvíc hráčů dá dohromady, aby postavila co nejsilnější sestavu a aby neprohrála. Je divné říkat, že Slavia jede ven a má překvapit. Ale věřím, že je schopná uhrát dobrý výsledek.

Může Spartu dohnat nastalá situace, kdy se na ni ze všech stran valí chvála a její hráči z médií slyší, že jsou jasnými favority?

Je jednodušší jít do derby jako cizinec? Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Tlak bude i na hráčích Sparty. Celý stadion bude čekat, že dají Slavii tři góly a vyhrají. Cítí možnost jít do pětibodového trháku, tohle jim taky může svazovat nohy. Sparta teď musí mít určitě obrovské sebevědomí. Vyhrála deset zápasů za sebou, je v pohodě. Hraje doma, požene ji plná Letná. Na papíře se zdá, že všechno hraje v její prospěch. Ale přesně tyto zápasy přinášejí překvapení.

Rozhodne sobotní derby o titulu?

Rozhodne o tom, jak budou rozdané karty v nadstavbě. O titulu ještě úplně ne, šancí ztratit body bude ještě hodně. Liga je vyrovnaná víc, než jsem čekal. Jestli chce Slavia titul, musí v závěru soutěže přidat. Venkovními ztrátami si přidělala starosti. Ale tohle je liga. Sparta měla problémy na začátku sezony, Slavia teď. Jde o dlouhodobou soutěž, ten nejlepší ji nakonec vyhraje.

Na co se těšit v sobotu při ligovém derby pražských „S“, vám řekne fotbalový expert webu Sport.cz Jiří LizecVideo: Sport.cz

Míval jste jako hráč přezdívku Štístko, se svými týmy jste vyhrával. Budete v sobotu na Letné?

Na Spartu nepůjdu. Mluvím o ní s respektem, ale na Letné není pro slávisty moc přátelská atmosféra.(směje se) Takže se budu dívat doma.

Jak dopadne sobotní derby pražských S?
zvítězí Sparta
51 %
utkání skončí remízou
14,1 %
vyhraje Slavia
34,9 %
Celkem hlasovalo 3181 čtenářů.

Reklama