Hlavní obsah

Simerský se proti Hradci vrátí do základní sestavy Zlína. Musíme nechat na hřišti všechno, dušuje se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sezonu začínal jako kapitán, avšak po příchodu kouče Bronislava Červenky už nenastupuje v základní sestavě fotbalistů Zlína zdaleka tak pravidelně jako dřív. Stoper Dominik Simerský má však nyní téměř jistotu, že vzhledem k absencím obránců Cedidly s Černínem kvůli karetním trestům i marodícího Koláře vyběhne k sobotní podzimní ligové derniéře Ševců s Hradcem Králové (15 h) hned od úvodního hvizdu.

Foto: FC Zlín

Obránce Dominik Simerský se v utkání s Hradcem Králové vrátí do základní sestavy Zlína.

Článek

„Trenér udělal po nástupu k týmu některé změny, které zafungovaly. Ve fotbale to tak někdy chodí. A nejde o mě, ale o tým. Každý z nás chce, aby byly naše výsledky lepší, a musí přiložit ruku k dílu,“ necítí Simerský křivdu, že momentálně nemá v předposledním mužstvu ligové tabulky tak silnou pozici jako ještě před časem.

V zápase s Hradcem, který uzavře podzimní část nejvyšší soutěže, je urostlý zadák připravený pomoct svému celku ze všech sil. „Pokud skutečně nastoupím, budu se snažit odvést co nejlepší výkon. Je to poslední letošní duel, a tak musíme nechat na hřišti úplně všechno. Uvidíme, zda to bude stačit na tři body,“ přemítá Simerský.

Minulé ligové střetnutí v Liberci Zlíňanům nevyšlo. Dali sice tři góly, avšak pětkrát inkasovali. „Chyby jsme si rozebrali u videa. Všichni víme, že doma je nesmíme opakovat. Uvědomujeme si, jak důležité utkání nás čeká. Potřebujeme si před zimní pauzou naši pozici vylepšit,“ ví dobře jednatřicetiletý Simerský.

Hradečtí dorazí do Baťova města povzbuzeni středečním triumfem v ligové dohrávce na stadionu posledních Českých Budějovic. „Narazíme na dobře organizované mužstvo. Před našimi fandy musíme podat mnohem lepší výkon než před týdnem v Liberci,“ předsevzal si bývalý fotbalista Brna, Jablonce, Znojma či Opavy.

Simerský na nabitější program východočeského celku příliš nespoléhá. „To, že Hradečtí cestují podruhé za sebou k soupeři, se může na jejich únavě trochu projevit. Na druhé straně ve středu vyhráli, a to se regeneruje mnohem líp,“ zná z vlastní zkušenosti.

Kvůli deštivému počasí se bude hrát na podmáčeném terénu. „Opticky to vypadá, že trávník není ve špatném stavu. Zřejmě se ale po pár minutách rozbije. Bude to tudíž chtít počínat si vzadu co nejobezřetněji. A musíme být nebezpeční směrem dopředu,“ plánuje.

Reklama

Související témata: