Hlavní obsah

Sor má namířeno do Genku. Slavia má dostat méně, než jí Belgičané nabízeli v létě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napodruhé už by tyhle námluvy měly klapnout. Rychlý ofenzivní fotbalista Yira Sor má namířeno ze Slavie do Genku. Belgický klub po letním odmítnutí ze strany sešívaných ve své snaze o nigerijského fofrníka vytrval a přestup by se mohl v nebližších dnech dotáhnout. Nabídka nyní už není tak štědrá jako před pár měsíci, kdy se pohybovala okolo čtvrt miliardy korun, Slavia by za Sora měla dostat 6,5 milionu eur (157 milionů korun). Informaci přinesly severy hln.be nebo hbvl.be.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Lince Alexander Schlager a Yira Sor ze Slavie Praha během utkání osmifinále Konferenční ligy.

Článek

Pohyby v kádru fotbalové Slavie se daly čekat. Není překvapivé, že Eden některý z hodnotných hráčů opustí. Dělo se tak pravidelně v několika posledních přestupních obdobích. Útočník či křídelník Yira Sor už je podle belgických médií v Genku a během nejbližších dní, možná hodin, by měl podstoupit zdravotní prohlídku. Pak by měl v týmu aktuálního lídra Jupiler League podepsat smlouvu na 4,5 roku a stát se druhou nejdražší posilou v klubové historii.

Zároveň je logické, že cena dvaadvacetiletého rodáka z Lagosu během podzimu spadla. V létě Genk nabízel 8 milionů eur a bonusy. Sor si ale hned v červenci poranil tříslo, dlouhé týdny se kurýroval, a když se vrátil, nedokázal se dostat do ideální formy. Po návratu nedal ani gól, jediné dvě trefy zaznamenal v předkole Konferenční ligy proti gibraltarskému trpaslíkovi St Joseph's ještě předtím, než se zranil. Jeho okouzlující představení z jarního tažení v play off Konferenční ligy zůstala jen ve vzpomínkách.

Slavia má vyinkasovat 6,5 milionu eur (157 milionů korun). Pár procent z této sumy ale poputuje do Baníku Ostrava, odkud ho červenobílí před rokem vykupovali za třicet milionů korun. I tak v Edenu na Sorovi slušně vydělají.

Volné místo v ofenzivě sešívaných by se mělo brzy zaplnit, podle informací Sport.cz dotahuje Slavia příchod Mojmíra Chytila z Olomouce. Už dříve ohlásila příchod Petra Hronka z Bohemians. Z hostování v Liberci se vrátil i střelec Mick van Buren a stoper či defenzivní záložník Maksym Talovjerov.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava