Hlavní obsah

Sörensen je na hraně, jeho start v Limassolu není vyloučen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devátá domácí ligová výhra v řadě se počítá. Fotbalisté pražské Sparty si upevnili první příčku v tabulce a po utkání s Jabloncem (3:0) se již mohou soustředit na čtvrteční pohárový zápas o všechno. Na Kypru jim proti Arisu půjde o postup do jarní části Evropské, případně Konferenční ligy. „Snad jsme získali potřebné sebevědomí,“ doufá před pohárem trenér Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Asger Sörensen ze Sparty Praha během utkání s FC Zlín. Bylo poslední, které dánský stoper zatím odehrál.

Článek

Těžko uvěřitelný stav. Spartu dlouhé sezony trápila rozsáhlá marodka. Teď je i na konci podzimu takřka kompletní. Proti Jablonci postrádala ze zdravotních důvodů jediného muže, Asgera Sörensena.

V Limassolu může jeho roli znovu zastat Martin Vitík. Mladý český reprezentant byl ovšem v sobotu vyloučen, a tak musí počítat s trestem pro nedělní utkání s Teplicemi. Návrat dánského stopera by se Letenským zkrátka před závěrečným týdnem podzimu hodil.

„Asger je na tom zdravotně docela dobře. Poslední dny trénuje na hřišti. Absolvoval různá cvičení a běhá. Jeho uzdravení probíhá správným směrem. Jestli bude připraven ve čtvrtek a v neděli? Uvidíme, bude to těsné. Opravdu těžko říct. Další dny ukážou víc. Po deseti dnech od zranění každopádně udělal progres,“ líčí pozitivní vývoj trenér Brian Priske.

Jeho chlapci na Letné koncem listopadu získali cenný skalp Betisu Sevilla, lídra skupiny C v Evropské lize. Před závěrečným utkáním na půdě Arisu Limassol tak mají osud ve vlastních rukou.

Výhra na Kypru zajistí Spartě jarní play off Evropské ligy. Remíza či porážka o jeden gól pak aspoň přesun do Konferenční ligy. Prohra o dva a více gólů by znamenala konec v pohárové sezoně.

Měsíc jsem byl mimo, jsem rád, že jsem to zvládl, těší Ladislava Krejčího. Pro tyhle zápasy hrajeme Evropskou ligu! Video: Sport.cz

Dánský kouč ovšem před bitvou o všechno nesáhl proti Jablonci k šetření hráčů.

„Před každým zápasem řeším základní sestavu. Když máte vložené zápasy, vždycky musíte myslet i na další duely. Celkově se ale snažím vyhrát nejbližší zápas. Je pro mě nejdůležitější,“ popisuje Priske své krédo.

„Šlo nám o tři body, ale také o sebevědomí, s jakým půjdeme do dalších dvou zápasů, co nás na podzim ještě čekají. Hlavní je nicméně vždy sestava pro nejbližší utkání. Vybral jsem prostě tým, kterému jsem věřil, že dokáže vyhrát,“ dodává trenér.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.