Hlavní obsah

Sparta bude mít trenéra ještě dnes

PRAHA

Ještě dnes budou znát fotbalisté Sparty jméno nového trenéra, který nahradí v sobotu odvolaného Jiřího Kotrbu. Šéf klubu Vlastimil Košťál v pondělí oznámil, že právě intenzivně jedná se dvěma kandidáty, jejichž jména však odmítl prozradit. Spekuluje se ale, že osloveni byli kouč Teplic František Straka a Jozef Jarabinský, jehož na Letné vystřídal právě Kotrba.

Článek

Nabídku Sparty v neděli odmítl Zdeněk Ščasný a vedení klubu, který v sobotu ostudně prohrál na hřišti Synotu 0:2, horečně hledá novou tvář. "Máme dva kandidáty, s oběma jsme hovořili, oba souhlasí. Rozhodnu se během odpoledne tak, aby nový kouč mohl vést zítřejší dopolední trénink," řekl letenský šéf na internetových stránkách klubu.

"Rozhodl jsem se maximálně soustředit na posledních sedm ligových kol a tomu přizpůsobím i volbu trenéra," přiblížil Košťál nejednoduché rozhodování. "Všichni tu víme, že prostor na nějaký další reparát už není. Proto tomu věnujeme maximální pozornost, při rozhodování budeme potřebovat i šťastnou ruku," uzavřel sparťanský prezident.

Košťál původně doufal, že nového kouče představí hráčům již na pondělním tréninku, vedení přípravy se však ještě ujal asistent Jaroslav Šilhavý. Ten však spolu s Janem Stejskalem odjíždí s reprezentací na přátelský duel do Irska a Košťál, který jako šéf reprezentace odlétá do Dublinu také, tak potřebuje najít nové jméno co nejdříve.

Reklama

Související témata: