Hlavní obsah

Sparta hlásí čtvrtou posilu. Přivedla účastníka MS v Kataru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtá zimní posila pro Letenské. Pražská Sparta ve čtvrtek oznámila příchod reprezentačního záložníka Awera Mabila z Austrálie. Sedmadvacetiletý fotbalista přichází do pražského klubu na hostování s opcí ze španělské La Ligy, kde oblékal dres Cádizu. Mabil se v dresu Austrálie účastnil nedávno skončeného MS v Kataru.

Foto: Sparta.cz

Tomáš Rosický vítá ve Spartě novou posilu. Stal se jí Australan Awer Mabil.

Článek

Mabil se do Cádizu přesunul v létě z Midtjyllandu. Na konci svého angažmá v dánském celku hostoval v turecké Kasimpase. Ve španělském týmu nedostával mnoho prostoru, nastoupil celkem k šesti soutěžním duelům, v nichž se bodově neprosadil.

„Awer je ofenzivní křídlo, pracovitý hráč, který umí přejít přes protihráče v souboji jeden na jednoho. Má zkušenosti z mezinárodních zápasů, které odehrál jak v dresu národního týmu Austrálie, tak v UEFA soutěžích. Je to týmový hráč s vítěznou mentalitou. Výhodou je, že ho trenér dobře zná ze společného působení v Midtjyllandu," říká o nové posile na webu Sparty sportovní ředitel ACS Tomáš Rosický.

"Chci bojovat o tituly. Takže hlavní motivací, proč jsem sem přišel, je vyhrávat, bojovat o titul a také hrát znovu evropské poháry. Hrál jsem Ligu mistrů se svým bývalým týmem v Dánsku. Byl to skvělý pocit a hrozně bych to chtěl prožít znovu. A to je pro mě cíl tady," uvedl Mabil pro sparťanský web.

Mabil se narodil v Keni, do Austrálie se přesunul s rodinou, když mu bylo 10 let. Do velkého fotbalu vstoupil v dresu australského Campbelltown City, u protinožců strávil ještě tři sezony v Adelaide United. Ve věku dvaceti let pak přišel přesun do dánského Midtjyllandu.

Po úvodních hostováních se v roce 2018 usadil v kádru trojnásobného dánského mistra, s nímž prožil své zatím nejlepší fotbalové roky. S Midtjyllandem oslavil triumf v Dánském poháru i zisk mistrovského titulu v sezoně 2019/2020.

Za Midtjylland si Mabil zahrál také Ligu mistrů, v níž si připsal celkem 15 startů. V milionářské soutěži zapsal tři góly a jednu asistenci, kterou zaznamenal v kvalifikačním utkání LM proti Slavii.

Sparta ještě před Mabilem přivedla další tři posily. Fina Kaana Kairinena, záložníka Qazima Laciho z Albánie a srbského obránce Dimitrije Kamenoviče.

Reklama