Hlavní obsah

Sparta hlásí druhou posilu, sáhla pro ni do Francie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bouřky přicházejí do Prahy z Francie. Letenští použili na sociální síti netradiční výstrahu jako avízo. Fotbalová Sparta hlásí druhou letní posilu, je jí ofenzivní Srb Veljko Birmančevič z francouzského Toulouse. Na Letnou přichází na roční hostování s opcí.

Foto: Sparta.cz

Veljko Birmančevič je posilou Sparty.

Článek

Michal Ševčík z Brna přišel ještě před startem letní přípravy. Druhou posilou Sparty je Veljko Birmančevič, který byl před dvěma měsíci u triumfu Toulouse ve Francouzském poháru.

„Veljko je dynamický ofenzivní fotbalista, kterého můžeme zařadit do sestavy na křídlo i na podhrotovou pozici. Má kvalitní dribling, umí obejít protihráče, zároveň využívá náběhy za obranu," představuje srbského fotbalistu na klubovém webu sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„V kariéře už nasbíral cenné zkušenosti z předkol i základních skupin evropských pohárů, včetně Ligy mistrů," poukazuje Rosický.

Martýrium, padali únavou. Fotbalisté Sparty absolvovali beep test. Železným mužem Jan MejdrVideo: Sport.cz

Birmančeviče pro velký fotbal vychoval Partizan Bělehrad. V prvním týmu v lize debutoval v roce 2016. Později hostoval v Radu a také v Čukarički. Do klubu, se kterým se Sparta utká v přípravě, pak zamířil natrvalo.

Jeho další kroky vedly do švédského Malmö, s nímž získal titul, pod který se podepsal devíti góly a třemi asistencemi. Švédský tým se z prvního předkola probojoval do Ligy mistrů, postupně vyřadil Rigu, HJK Helsinky, Rangers a Ludogorec. Birmančevič dal v předkolech celkem čtyři góly a pak si se spoluhráči mohl vychutnat skupinu s Juventusem, Zenitem a Chelsea.

Návrat po zranění. Jakub Pešek se cítí nejlíp v kariéře. Aby předešel dalším trablům, spoléhá na speciální vložkyVideo: Sport.cz

S Malmö získal ještě Švédský pohár a následně přestoupil do francouzského Toulouse. Klub vyhrál Coupe de France a získal tak první trofej v novodobé historii Toulouse.

"Rozhodl jsem se pro Spartu, že je to velký klub. Sledoval jsem ji už dřív. V minulosti odehrála hodně zápasů v Evropě proti srbským týmům. Chci hrát o titul a také o Ligu mistrů. Hraju ji rád a to i kvalifikaci. Prostě si znovu chci zahrát Ligu mistrů. To mě motivuje," vysvětluje Birmančevič, proč se rozhodl pro Spartu.

S Malmö se probil do Ligy mistrů dokonce z prvního předkola. "Čeká nás o něco snadnější cesta, protože začínáme ve třetím předkole. Tehdy to bylo opravdu těžké. Teď si myslím, že je cesta o trochu jednodušší, ale uvidíme. Chci hrát Ligu mistrů znovu a přišel jsem sem kvůli těmhle cílům. To znamená hrát o Ligu mistrů, případně Evropskou ligu. Také musíme znovu vyhrát ligu." říká srbská posila.

Reklama

Související témata: