Hlavní obsah

Sparta je nejvíce zranitelná po stranách. Legendě z Letné se líbí slávistický talent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Sparta se na jaře rozjela a tři kola před koncem základní části Fortuna ligy vede o dva body tabulku před Slavií. I na Letné však dobře vědí, že ještě mají na čem pracovat. „Vypadá to, že Sparta je nejvíce zranitelná po stranách, že je to její nejslabší místo," myslí si šéf fotbalové sekce Sport.cz Jan Malý. Bývalý trenér národního týmu Ivan Hašek v pořadu Přímák tvrdí, že rozhodně nechce radit trenérovi Sparty, protože nevidí, jak hráči pracují na tréninku. „Na kraji se mi líbil Höjer, který měl i čísla. Po zranění ale ještě není v topu."

Kde je fotbalová Sparta momentálně nejzranitelnější? Příspěvek z pořadu Přímák s Ivanem Haškem.Video: Sport.cz

 
Článek

V derby proti Slavii nastoupili na krajích Wiesner a Zelený. Alternativou za prvně jmenovaného je Mejdr. „Wiesner a Mejdr jsou hodně vyrovnání. První je pohyblivý, rychlý, má tah na bránu. Mejdr je zase silovější. Ideální by bylo skloubit ty vlastnosti do jednoho hráče," přemýšlí novinář o variantách v letenském kádru na pravou stranu sestavy. „Zatím se střídají, jsou asi nejlepší ve Spartě. Kdo nastoupí je ale vážně věcí trenéra," doplňuje Hašek.

Očima bývalé sparťanské opory by měl ideální hráč do krajních prostor mít vyváženou defenzivní a ofenzivní činnost. „Základem je být silný v defenzivě, kde ti hráči odvádějí většinu práce. Ale po zisku míče musí okamžitě dopředu a mít kvalitní centr, to je základní předpoklad," prozradí expert. Další podmínkou je cit, kdy má hledat centrem spoluhráče před brankou. „Když vidí, že je tam jen jeden útočící hráč na tři obránce, tak to musí dát zpátky."

Sparťan Jan Kuchta se po derby dostal do konfliktu s příznivci Slavie. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Jedním z nejlepších na krajní pozici v Česku je podle Haška slávista David Jurásek. „Ten to cítí, když vidí, že tam spoluhráči nejsou, tak to sekne a hodí míč zpátky na vápno. Proto je hledaný v zahraničí, volí nejlepší řešení. Je hodně ofenzivní a přitom je silný v bránění," chrlí sparťanský srdcař poklony směrem k hráči sešívaných.

Přímák s bývalým reprezentantem a koučem českého národního týmu Ivanem Haškem.Video: Sport.cz

Hašek zároveň připomíná, že spolupráce Zeleného s Haraslínem na levé straně sparťanské sestavy v derby rozhodně nebyla propadákem. „Bylo to velmi dobré," prozradí a přizná, že rozestavení tři čtyři tři má hodně rád. „Všichni to mají nakoukané od Conteho. To byl průkopník, který to vymyslel."

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s bývalou oporou Sparty a trenérem národního týmu Ivanem Haškem se můžete podívat ve videu.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.