Hlavní obsah

Sparta jen remizovala a na Slavii ztrácí devět bodů. Liberec si zastřílel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Liberce vyhráli ve středeční dohrávce 21. kola nejvyšší soutěže nad Pardubicemi vysoko 4:1. Dvě branky vítězů vstřelil už do přestávky Rabušic. Sparta se chtěla po nepovedeném derby se Slavií polepšit v dohrávce 22. kola v Jablonci, nakonec ale byla ráda za nerozhodný výsledek 1:1. Na vedoucí Slavii ztrácí Letenští devět bodů.

Foto: Vít Černý, ČTK

Ostrý zákrok Bořka Dočkala byl oceněn žlutou kartou

Článek
Fotogalerie

Liberec sice nevyhrál šest kol po sobě, ale proti Pardubicím se dočkal plného bodového zisku a posunul se na průběžné sedmé místo tabulky. Předposlední tým tabulky sice dokázal reagovat na vedoucí trefu Slovanu vyrovnáním, pak už ale stříleli branky jen Severočeši. Pardubice v lize už pětkrát po sobě nezvítězily, z toho třikrát remizovaly.

Sparta si po nepovedeném derby se Slavií chtěla spravit chuť. Jenže v Jablonci tvrdě narazila, když byl k vidění obrovský boj a hodně ostrých zákroků. Domácí tým poslal ve druhé půli do vedení po chybě letenské obrany Silný. Za chvíli však pohotovou dorážkou vyrovnal na konečných 1:1 exjablonecký útočník Čvančara.

Dále tak platí, že Letenští na jaře vyhráli jediné ze pěti ligových utkání. Trenér Sparty Pavel Vrba přiznal, že bod je pro jeho tým málo.

Dohrávka 21. kola fotbalové ligy:
Liberec - Pardubice 4:1
Branky: 11. Mikula, 26. z pen. a 29. Rabušic, 76. Rondič - 15. Huf.
Dohrávka 22. kola fotbalové ligy:
Jablonec - Sparta 1:1
Branky: 81. Silný - 85. Čvančara.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.