Hlavní obsah

Drama plné emocí. Sparťan zasadil bývalému klubu citelné rány

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozpřáhl spokojeně ruce, do velkého juchání se ale nepustil. Dobře si uvědomoval, odkud na Letnou přestoupil. Právě z Jablonce, jemuž v semifinále fotbalového MOL Cupu zasadil hned dvě citelné rány. Útočník Tomáš Čvančara dvakrát vymazal vedení týmu, jehož byl ještě v prosinci členem. Druhým gólem v páté minutě nekonečného nastavení poslal středeční drama do prodloužení, v němž pak Sparta (4:3) o postupu do finále rozhodla. „Moc si vítězství vážím,“ cení si střelec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Čvančara ze Sparty Praha oslavuje gól na 1:1 během semifinále MOL Cupu s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Skóre se několikrát přesypalo, řada situací se studovala u videa. Drama vzbudilo spoustu emocí na obou stranách. U střelce Sparty o to větší, že poprvé od zimního přestupu nastoupil proti svému bývalému klubu.

„Emoce v tom samozřejmě byly. K takovým zápasům, jako je semifinále, patří," líčí Tomáš Čvančara v rozhovoru pro klubovou televizi.

Sparta si před nedělním ligovým derby na Slavii střihla pekelně těžký zápas. „Opět nebylo ideální, jak jsme do něj vstoupili. Něco honit je nepříjemné, naštěstí jsme znovu dorovnali. Dál se hrálo nahoru - dolů. Zaplať pánbůh, že jsme vývoj takhle zlomili. Cenné vítězství, vážím si toho," kvituje vytáhlý útočník.

Zápas se nastavoval o 11 minut, Sparta přidané porce využila k vyrovnání na 3:3.

„Pořád jsem věřil. Hosté byli zatlačení ve svém vápně, šlo to jen trefit dobrý centr a něco tam dotlačit," ujišťuje Čvančara.

Letenským zatím jaro nevychází podle představ. Budou doufat, že postup do finále poháru může být zlomem k lepšímu.

„Už jsem něco podobného říkal po Zlínu a moc se nám to zase nepovedlo... Takže to úplně opakovat nechci. Ale věřím, že nás to minimálně namotivuje, abychom bojovali. A ono nás to odmění," doufá Čvančara.

Reklama