Hlavní obsah

Sparta - Jihlava 1:2 Sparta na úvod přípravy prohrála s Jihlavou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále ještě bez reprezentantů absolvovala fotbalová Sparta první přípravné utkání před novou sezonou, v níž bude usilovat mimo jiné o obhajobu titulu. V tréninkovém centru na Strahově prohrála s druholigovou Jihlavou 1:2. Kromě mladíků a navrátilců z hostování se představily i dvě posily záložník Michal Ševčík a brankář Jakub Surovčík, který se svou chybou výrazně podepsal pod první inkasovaný gól. Za domácí se trefil Amath Cissé.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Amath Cissé během přípravného zápasu s Jihlavou.

Článek

Na Letenské dohlíželi i vzácní hosté. Na Strahově se objevili Matěj Hanousek, Dávid Hancko nebo reprezentační gólman aktuálně bez angažmá Tomáš Vaclík. Vše z prostoru mezi lavičkami bedlivě sledoval sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Trenérský tým pod vedením Briana Priskeho přichystal několik překvapivých tahů. Například tradiční pravý obránce Tomáš Wiesner se v první půli postavil do středu zálohy, Jan Mejdr se pak po přestávce postavil do tříčlenné stoperské řady.

Sparťanský gólman Matěj Kovář přijde o EURO 21, není mu prý asi souzené. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Sparta byla většinu utkání lepší, ale spálila hned několik šancí, jmenovitě Matěj Ryneš, Tomáš Čvančara nebo po změně stran Tomáš Schánělec či Petr Hodouš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Michal Ševčík v přípravném utkání s Jihlavou.

První však udeřila v 77. minutě Jihlava, když využila zaváhání gólmana Surovčíka a Justin Araujo-Wilson už neměl problém dopravit míč do sítě. O dvě minuty později už bylo srovnáno, střelou z dálky se trefil Cissé. Konečnou podobu výsledku dál po individuální akci hostující Lukáš Fila.

Spartu od 5. července čeká soustředění v rakouském Bad Kleinkirchheimu. Během něj se střetne s Dinamem Záhřeb, na který může narazit i v předkole Ligy mistrů, srbským celkem Čukarički a generálka bude s bruselským Anderlechtem.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Jihlava 1:2 (0:0)
Branky: 79. Cissé - 77. Araujo-Wilson, 83. Fila.
Sestava Sparty:
I. poločas: Vorel - Plechatý, Panák, Kamenovič - Wiesner, Váňa, Souček, Suchomel - Ryneš, Čvančara, Goljan.
II. poločas: Surovčík - Mejdr, Vydra, Polidar - Kukučka, Cissé, Hodouš, Kaštánek - J. Pešek, Ševčík, Schánělec. Trenér: Priske.
Foto: Sport.cz

Reprezentační brankář Tomáš Vaclík se byl podívat na přípravném utkání Sparty proti Jihlavě.

Reklama