Hlavní obsah

Sparta porazila Žilinu, Priske by koncem roku rád dostal posilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty v prvním utkání zimní přípravy porazili Žilinu 3:1. Pražané na Strahově vstřelili všechny branky už v prvním poločase, dvakrát se trefil slovenský reprezentant Lukáš Haraslín. „Bylo to dobré utkání. Pro nás bylo zejména důležité, aby hráči před vánoční přestávkou zažili zápasovou zátěž,“ hodnotí Brian Priske, trenér Letenských. Po jeho boku se poprvé objevil nový asistent Lars Friis.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva sparťané Jakub Jankto, Lukáš Haraslín a Lukáš Sadílek slaví gól v přípravném utkání s MŠK Žilina.

Článek
Fotogalerie

Žádnou novou tvář zatím Letenští během zimní přestávky nepřivítali, jejich kouč ovšem nevylučuje možné posílení kádru.

„Pravděpodobně ano. Nevím, jestli je (nějaká akvizice) na cestě. Neustále skautujeme a připravujeme kádr. Je normální, že po pěti šesti měsících společného času vyhodnotíme stav kádru. Počkáme si, co se stane po Vánocích," avizuje dánský trenér Brian Priske.

Sparťané výborně začali. Haraslín už v první minutě potrestal chybu v rozehrávce Žiliny a za dalších osm minut přidal druhý gól po Wiesnerově přihrávce. V závěru úvodní půle Jankto zvýšil na 3:0. Krátce po změně stran snížil Kopásek.

„Už 16 dní trénujeme, máme za sebou fyzické testy, trénovali jsme i tady (na Strahově) na umělce. Bylo fajn vidět kluky zase hrát. Jsem docela spokojený s výkonem, nasazením a tím, že jsme dali pěkné góly," líčí Priske.

Netradiční příprava začala 1. prosince. „Mám velkou radost z přístupu hráčů. Bohužel nás zasáhlo i onemocnění, které vyřadilo ze hry několik hráčů, například Höjera, Mejdra, Kuchtu a pravděpodobně pár dalších. Snad se během následujících dvou týdnů uzdraví," doufá pětačtyřicetiletý rodák z Horsensu.

Jeho svěřenci měli sehrát další přípravný duel v úterý proti druholigovému Varnsdorfu, utkání však bylo bez náhradního termínu zrušeno. Právě v úterý hráči zakončí první část zimní přípravy. Znovu se sejdou 2. ledna. Poté je čeká soustředění ve španělské Marbelle, kde sehrají další přípravná utkání. Generálka před startem jarní části ligy se uskuteční 21. ledna na Letné proti druholigovému Norimberku.

Sparta Praha - MŠK Žilina 3:1 (3:0)
Branky: 1. a 9. Haraslín, 43. Jankto - 54. Kopásek.
Sestava Sparty:
I. poločas: Kovář - Wiesner, Vitík, Panák, Vydra, Suchomel - Jankto, Sadílek, Kaštánek, Haraslín - Juliš.
II. poločas: Vorel - Kukučka, Sörensen, Zelený - Wiesner, Daněk, Pavelka, Suchomel - Juliš, Minčev, Goljan. Trenér: Priske.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice