Hlavní obsah

Velká dánská rošáda. Sparta má nového asistenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ještě než první tým vyběhne k přátelskému utkání s Žilinou, oznámila fotbalová Sparta očekávanou změnu na lavičce. Asistenta Thomase Nörgaarda, který se rozhodl přijmout nabídku na hlavního trenéra dánského Sönderjyske, v realizačním týmu fotbalové Sparty nahradí Lars Friis. Hlavní kouč Brian Priske tak bude mít po boku nadále i dánského krajana. Šestačtyřicetiletý Friis naposledy vedl jako hlavní kouč Aalborg, tým v nejvyšší dánské soutěži. Předtím působil v realizačních týmech Aarhusu, Brentfordu, Viborgu či Midtjyllandu.

Foto: sparta.cz

Lars Friis je novým asistentem trenéra fotbalové Sparty.

Článek

Logické spojení. Lars Friis na lavičce Midtjyllandu strávil dlouhých šestnáct let, a spolupracoval tam také s hlavním trenérem Sparty Brianem Priskem.

„Vzniklá situace s Thomasem je příležitostí přivést do týmu nového člověka, kterého znám řadu let a s kterým jsem již dříve spolupracoval. Jsem šťastný, že Lars přijal naši nabídku přijít do Sparty. Pracovali jsme spolu čtyři a půl roku v Midtjyllandu, s Christianem byli také dlouho kolegové, takže se všichni známe více než dobře," líčí Priske na klubovém webu.

"Ve své kariéře nasbíral cenné zkušenosti jak v pozici asistenta trenéra v Dánsku nebo v Brentfordu, tak i jako hlavní trenér v dánské lize. Má nejen fotbalové znalosti, které potřebujeme, ale zároveň přináší i určitý lidský aspekt hry. Jsem přesvědčený, že do Sparty perfektně zapadne," představuje Priske nového kolegu.

„Sparta je velký klub. Když se podíváte do historie, uvědomíte si, o jak významný a skvělý klub se jedná. Jsou tu nejvyšší ambice a všichni tady chtějí vyhrávat, což se mi líbí. Veškeré zázemí a podmínky jsou zde opravdu na vysoké úrovni. Je tady všechno, co je potřeba k úspěchu a díky tomu se můžu plně soustředit na svůj výkon," těší se Lars Friis.

Reklama

Související témata: