Hlavní obsah

Sparta oživila trojzubec. Posile zatím chyběla čísla u nás i ve Francii, kvituje Priske kanonádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně chválí, ale varovný prst také musí zvednout. Fotbalisté Sparty se před cestou do Kodaně k úternímu utkání 3. předkola Ligy mistrů dobře naladili. Ve 3. kole domácí soutěže porazili Pardubice jasně 5:2 a v neúplné tabulce se posunuli na vedoucí příčku. Celkový dojem z kanonády ovšem kazí hned dva inkasované góly. „Samozřejmě mi vadí, že jsme je dostali. Neměl by přece být problém udržet koncentraci i za stavu 5:0,“ zdůrazňuje trenér Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočná trojka Sparty Praha se představuje... Zprava Lukáš Haraslín, Veljko Birmančevič a za radujícím se Kaanem Kairinenem schovaný Jan Kuchta.

Článek
Fotogalerie

Čvančara - Kuchta - Haraslín. Útočný trojzubec, který v minulé sezoně přinesl Spartě spoustu gólů a zásadně se podepsal pod zisk mistrovského titulu.

Jenže první jmenovaný odešel za velkou výzvou do Mönchengladbachu, kde si v přípravě vede nadmíru dobře. Na Letné jako náhradu přivedli Veljka Birmančeviče, typologicky zcela odlišného srbského křídelníka z Toulouse.

Proti Pardubicím nová trojka silně udeřila. Kuchta zaznamenal dva góly, Birmančevič gól a asistenci, Haraslín třetí trefu v sezoně, díky níž se prozatím osamostatnil v čele tabulky střelců.

„Jsem velmi spokojený s výkony všech tří. Především za Birmu jsem rád, že zapsal body do osobních statistik, protože už v prvních dvou utkáních odváděl velmi dobrou práci. Zatím mu chyběla jen čísla jak ze začátku u nás, tak minulou sezonu ve Francii," poukazuje trenér Brian Priske.

„Pokud se kouknete na data, tak právě Birma má spoustu návratů a velké množství práce ve vysoké intenzitě, za což je každý trenér nesmírně rád," dodává dánský kouč.

A protože klíčový vstup do pohárů se blíží, mohl brzy rozložit a ušetřit síly. Haraslína vystřídal již o přestávce, Kuchtu v 67. minutě. Jen Birmančevič odehrál celý zápas.

Ohledně střídání pak došlo mezi hráčem a trenérem ke slovní přestřelce, samozřejmě s nadsázkou.

„Není to otázka na mě. Trenéra se zeptejte na střídání o poločase," kření se do kamery Lukáš Haraslín. „Samozřejmě, byl to plán. Šulo hrál opravdu hodně špatně. Proto jsme museli udělat těžké rozhodnutí a hráče vystřídat, když nepodává dobré výkony," směje se Priske a hráče drží za ramena. „Díky, kouči," chechtá se Haraslín.

Sobotní duel byl pro sparťany dlouho ideální prověrkou před cestou do Kodaně. Dvě inkasované branky za rozhodnutého stavu jsou ovšem varováním.

„Myslím, že i závěr byl v našem podání dobrý, vytvořili jsme si spoustu šancí. Pardubice měly tři nebo čtyři situace a dvě z toho proměnily. Samozřejmě dvě obdržené branky nejsou ideální, hráči musí udržet koncentraci po celých devadesát minut a jsou si toho vědomi," ujišťuje Priske.

„Máme na to, abychom odehráli perfektní utkání, ale nepovedlo se nám to. Nechci ale, aby zapadlo, že jsme si vytvořili mnoho šancí, dali krásné góly a ve spoustě aspektech jsme Pardubice přejeli," dodává hned vzápětí.

V sobotu nebyl ani na lavičce klíčový stoper Sörensen, který by týmu v jeho rodném Dánsku citelně chyběl.

„Vzhledem k programu, který nás čeká, toho nemohu říct mnoho. Zkrátka nebyl k dispozici. V neděli by však měl být v tréninku," avizuje Priske.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.